Izvor: Srbija danas/Balkan arhiva vesti 30.07.2018

Velika tragedija u crnoj gori: Sudar jahte i jedrilice, ima mrtvih

Srbija danas 30.07.2018
Prošle nedelje u Ulcinju su poginuli majka i sin. U pomorskoj nesreći koja se danas dogodila u Bokokotorskom zalivu, blizu Luštice, prema nezvaničnim informacijama, dvoje osoba je poginulo, a više njih je povređeno. Direktor Uprave pomorske… »

Parlament odlučio: Poznat datum i pitanje na referendumu u vezi sa Makedonijom

Srbija danas 30.07.2018
Zoran Zaev je pozvao opoziciju da se uključi u proces i pozove građane da izađu na referendum. Makedonski parlament odredio je danas 30. septembar kao datum za održavanje referenduma o težnjama te zemlje ka članstvu u EU i NATO i o sporazumu između… »

Izetbegović besan na komšije: Hrvatska lagala EU da nema nikakav spor s BiH oko mora

Srbija danas 30.07.2018
On je ocenio da je Hrvatska ignorisala i oglušila se na sve pokušaje nadležnih institucija BiH da se ovo otvoreno pitanje reši dijalogom, u duhu dobrosusedskih odnosa i Konvencijom UN. Najava da će Hrvatska otpočeti radove na izgradnji Pelješkog… »

Tragedija u Drvaru: Dečak poginuo svirajući električnu gitaru!

Srbija danas 30.07.2018
Proglašen Dan žalosti. Četrnaestogodišnji D. M. iz Drvara preminuo je u subotu od strujnog udara dok je vežbao sviranje na električnoj gitari, potvrđeno je iz policije. Iz MUP-a Hercegbosanske županije saopštili su da je policija dobila dojavu iz… »

Premijerka o tvitu Radete: To nisu vrednosti Vlade ni društva

Srbija danas 30.07.2018
Uvek ću osuđivati govor mržnje. Premijerka Ana Brnabić osudila je neprimeren tvit Vjerice Radete povodom smrti predsednice Udruženja "Majke Srebrenice", rekavši da to nisu vrednosti koje naše društvo deli niti vrednosti Vlade na čijem je čelu. -… »