Izvor: Srbija danas/Ekonomija arhiva vesti 30.07.2018

Pentagon zatečen, za sve krive Trampa: Kinezi udaraju na SAD, gde ih niko ne očekuje (video)

Srbija danas 30.07.2018
Mudro i pametno. Veći deo protekle decenije SAD su obraćale malo pažnje na Latinsku Ameriku. Umesto toga, usmerile su se na jačanje privrednih, vojnih i diplomatskih veza sa Azijom, kao deo strategije administracije tadašnjeg predsednika Baraka Obame… »

Putin zadovoljno trlja ruke: Rusija dobila još jedan važan spor protiv Ukrajine

Srbija danas 30.07.2018
Ukrajina se žalila još 2015. Ukrajina je danas izgubila spor protiv Rusije pred Svetskom trgovinskom organizacijom (STO) koji je Kijev pokrenuo zbog ruskih ograničenja na ukrajinski izvoz železničke opreme. Ukrajina se 2015. žalila STO zbog ruskog… »

Novi autoput samo pitanje vremena: Povezivaće Koridore 10 i 11

Srbija danas 30.07.2018
Procenjuje se da je vrednost te investicije oko 550 miliona evra. Srbija će definitivno dobiti još jedan autoput. Prva sledeća velika saobraćajnica koja će se u našoj zemlji graditi biće takozvani Moravski koridor. To je prošle nedelje potvrdio i… »

Ukrajinci u šoku! Najveća plata u Donjeckoj oblasti

Srbija danas 30.07.2018
Najviše se zarađuje u oblasti farmacije, finasija i osiguranja, kao i u IT i telekomunikacijama. Najveća prosečna plata u Ukrajini u junu ove godine bila je u Donjeckoj oblasti i iznosila je 9.774 hiljade grivni (307 evra), piše pres-služba… »

Šveđani kopaju zlato kod Bora?! Trka za srpska nalazišta bakra i zlata se zahuktava

Srbija danas 30.07.2018
Čelnici “Nevsuna” ponudu “Lundina” ocenjuju kao neprijateljsku. Bord direktora kanadske kompanije “Nevsun” koja je vlasnik istražnih prava nalazišta bakra i zlata “Čukaru peki” kod Bora, potvrdio je da je švedska korporacija… »

Hrvati uzeli stanove, a prestali da ih otplaćuju: Država u škripcu, među dužnicima guverner?!

Srbija danas 30.07.2018
Dobili ih na kredit. U Hrvatskoj još 1.231 osoba otplaćuje nekadašnje društvene stanove. Uslovi su bili i više nego povoljni: otplata na 30-ak godina uz kamate od jedan odsto. A ako i ne plaćate rate, niko vas ne blokira, ne pleni imovinu, niti… »

Srbi na svetskim berzama: Trguju akcijama Fejsbuka i Gugla

Srbija danas 30.07.2018
Rast interesovanja za učešće na berzama. Trgovanje na akcijama na svetskim berzama postalo je više nego atraktivno u Srbiji. Prema saznanjima, deonicama stranih kompanija trenutno trguje 7.000 Srba, duplo više nego pre tri godine, a prethodnih dana… »

Stočari sa Peštera očajni: Stadima preti velika glad, glavni krivac - kiša!

Srbija danas 30.07.2018
Ozbiljno upozorenje. Od početka juna nije prošao ni dan a da na Pešteru, najpoznatijem stočarskom kraju u Srbiji, nije padala kiša. Bilo je i dana kada se na ovdašnje pašnjake i livade, kao iz kabla, spuštalo i po 50 ili 60 litara vode po… »