Izvor: Telegraf arhiva vesti 30.07.2018

Advokati od danas u potpunoj obustavi rada zbog ubistva kolege Miše Ognjanovića

Telegraf 30.07.2018
Najavljena je potpuna obustava rada, što znači da advokati neće raditi ni hitne, pritvorske predmete, rečeno je Tanjugu u advokatskoj komori. Advokati u Srbiji od danas će obustaviti rad na nedelju dana zbog ubistva kolege Dragoslava Miše… »

Da li Makedonija menja ime i postaje deo NATO pakta znaće se 30. septembra: Parlament raspisao referendum

Telegraf 30.07.2018
Zaev je istakao da se radi o "istorijskoj odluci koja definiše budućnost države" Makedonski parlament odredio je danas 30. septembar kao datum za održavanje referenduma o težnjama te zemlje ka članstvu u EU i NATO i o sporazumu između Skoplja i… »

Dve osobe poginule na moru u Crnoj Gori: Stravičan sudar jahte sa britanskom zastavom i jedrilice na ulazu u Boku

Telegraf 30.07.2018
U sudaru osim dvoje nastradalih, ima i nekoliko povređenih osoba. Na oko osam milja jugoistočno od uvale Oblatna u zalivu Trašte, danas oko 12 časova došlo je do pomorske nesreće u kojoj su, prema nezvaničnim informacijama, stradale dve osobe. Kako… »

Vučić srdačno pozdravio vaterpoliste, kod jednog se posebno zadržao, a onda je i citirao Andriju Prlainovića (video)

Telegraf 30.07.2018
Izjava našeg vaterpoliste odmah posle finala posebno se svidela predsedniku Srbije, koji ju je čak dva puta citirao tokom govora na prijemu organizovanom za šampione Evrope. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dočekao je zlatne vaterpoliste posle… »

Razoran zemljotres zatresao Indoneziju: Evakuiše se 820 turista sa vulkana, ima poginulih (foto) (video)

Telegraf 30.07.2018
U zemljotresu je oštećen veliki broj kuća, a zemljotres se osetio i na širem području, uključujući i popularnu destinaciju Bali. Spasioci pokušavaju da evakuišu više stotina turista, koji su ostali zarobljeni na planini Rindžani, aktivnom… »

60 poslanika podržalo inicijativu DS-a za razrešenje Vjerice Radete: Morbidni tvit došao na naplatu

Telegraf 30.07.2018
- Inicijativu su podražali poslanici DS, Slobodni poslanici, SDS, Narodna stranka, Dosta je bio, SDPS, LDP, LSV, i SDA, Klub samostalnih poslanika i Stranka pravde i pomirenja - naveo je Ćirić. Demokratska stranka (DS) predala je danas predlog za… »

Dve velike beogradske garaže zatvorene u naredne dve nedelje

Telegraf 30.07.2018
Zbog izvođenja radova, garaže „Pionirski park“ i „Vukov spomenik“ biti zatvorene u periodu od 1. do 15. avgusta 2018. godine. JKP „Parking servis“ izdao je obaveštanje za korisnike svojih usluga da će, zbog izvođenja radova, garaže… »

Tinejdžera iz Bosne ubila struja dok je svirao električnu gitaru

Telegraf 30.07.2018
Dom zdravlja iz Drvara odmah je o incidentu obavestio policiju koja je obavila uviđaj. Tinejdžer (14) iz Drvara u Bosni i Hercegovini, preminuo je u subotu od strujnog udara dok je svirao električnu gitaru. U Dom zdravlja u Drvaru dovezen je maloletni… »

Napadaju Vučića zbog ličnog interesa i bogatstva: Zoranu Mihajlović iznenađuje jedna stvar oko pitanja Kosova

Telegraf 30.07.2018
Ona ističe da Vučića najviše napadaju upravo oni koji su, svojim odlukama dok su bili na vlasti, doprineli tome da se pregovaračka pozicija Srbije po pitanju Kosova oteža. Napadi na predsednika Srbije Aleksandra Vučića u jeku diplomatske borbe za… »

Referendum, razmena teritorija, slučaj Ugljanin: Šta nije prihvatljivo za Ružića i Srbiju?

Telegraf 30.07.2018
- Ali, to što ne možemo brzopleto, možemo brzo, ukoliko postoji volja na svim stranama i u Briselu i u Vašingtonu i u Moskvi i u Pekingu, u Beogradu naravno, ali mora da postoji i u Prištini - naveo je ministar državne uprave i lokalne samouprave… »