Kultura arhiva vesti 30.07.2018

Slavni pijanista Peter Bence 30. oktobra u Beogradu

RTV 30.07.2018
BEOGRAD - Mladi mađarski pijanista i novi svetski fenomen krosovera između klasične i pop muzike Peter Bence nastupiće 30. oktobra u Kombank dvorani. Peter Bence je sa 7 godina primljen je na renomiranu akademiju "Franc List" gde piše svoju prvu… »

Paramaunt pikčers u Beogradu, Vučić sa ekipom na snimanju

Danas 30.07.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas ekipu filma „Crawl“ (Puzanje) koja snima scene u Luci Beograd i razgovarao sa producentima filma i predstavnicima filmske kuće Paramaunt pikčers, kojima je ovo prvi filmski projekat u Srbiji… »

Trumbetaš Petrović: Promene u kulturi uvek se završe sa biće bolje

Danas 30.07.2018
Prvakinja Beogradske opere povodom prvog operskog izvođenja u istoriji Kombank dvorane Nekadašnji Dom sindikata, od aprila Kombank dvorana, prvi put u svojoj istoriji ovog vikenda bio je operska scena. U produkciji američke muzičke asocijacije DŽipak… »

Rijaliti zvezda se razgolitila pa pokazala previše: Stefani Prat bez trunke srama pred svima zaskočila dečka! (foto)

Kurir 30.07.2018
Plavokosa rijaliti zvezda Stefani Prat opustila se sa svojim novim dečkom, pa nije obratila pažnju na paparace koji su ih vrebali. Gf: @graceycohen … »

Pet ostvarenja iz Srbije na filmskom festivalu u Kranju

RTV 30.07.2018
KRANJSKA GORA - Čak 5 filmova srpske kinematografije biće prikazani narednih dana u okviru programa 3. Međunarodnog filmskog festivala u Kranjskoj gori. koji je počeo 26. jula, najavili su danas iz Filmskog centra Srbije. Osim srpskog filma "Ederlezi… »

Vučić obišao ekipu filma „Crawl“

Studio B 30.07.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je ekipu filma „Crawl“, koja snima scene u Luci Beograd. Predsednik Vučić razgovarao je sa producentima filma i predstavnicima najznačajnije svetske filmske kuće Paramount pictures, kojima je ovo prvi… »

Festivali za letnju prazninu

Politika 30.07.2018
Leskovačke muzičke svečanosti „Ledamus”, „Leskovački letnji festival”, Balkanska smotra stripa, Drum dum fest, letnja muzička akademija i festival Strings obeležili su ovo kulturno leto u gradu na Veternici. Leskovac – Leskovčani su… »

Retko imam vremena za predah, radujem se dolasku u Beograd

Politika 30.07.2018
Naša jedina obaveza jeste da svoju umetnost pokazujemo što više u inostranstvu, ali da imamo i talenat i trening i viziju i muzikalnost, kao i genetiku za umetnost, kaže violinista Stefan Milenković. Mančester, Šibenik, Rab, Hvar, Split… »

Procurili novi detalji o smrti legendarnog Roja Orbisona

B92 30.07.2018
U devetoj sezoni TV dokumentarca "Autopsy: The Last Hours of..." otkriveni su relativno nepoznati detalji o životu legendarnog muzičara Roja Orbisona. Jedan od pionira rokenrola, američki pevač Roj Orbison, vodio je prilično uzbudljiv život, ali je… »

"Don Đovani" u modernom ruhu prva opera u Kombank dvorani

RTS 30.07.2018
Tokom vikenda prvi put je u Kombank dvorani, nekadašnjem Domu sindikata, izvedena jedna opera. Produkciju je osmislila međunarodna organizacija "Džipak" koja je angažovala umetnike iz Srbije, Kine i SAD. Zanimljivo je da je orkestar Vojske Srbije… »