Politika arhiva vesti 30.07.2018

DS predao potpise poslanika za razrešenje Radete sa mesta potpredsednice parlamenta

Beta 30.07.2018
Demokratska stranka (DS) uputila je danas Skupštini Srbije predlog za smenjivanje poslanice Srpske radikalne stranke (SRS) Vjerice Radete sa funkcije potpredsednice parlamenta zbog govora mržnje, uvreda i bola koji je nanela porodici nedužnih… »

"Nemamo nijednu ponudu za Kosovo"

B92 30.07.2018
Direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić bio je gost Vesti Televizije Prva, gde je govorio o dijalogu Beograda i Prištine. "Većina zapadnih država misli da je pitanje Kosova zaokružena priča. Mi razgovoramo i sa Rusima i sa… »

Đurić: Albanci žive u iluziji, svet nije isti kao 1999.

RTV 30.07.2018
BEOGRAD - Albanci žive u iluziji da je međunarodna slika po pitanju Kosova i Metohije ista kao i 1999. kada su na nebu iznad Srbije bili avioni NATO, kaže direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić, ističući da niti je Beograd danas u tako slaboj… »

Referendum, razmena teritorija, slučaj Ugljanin: Šta nije prihvatljivo za Ružića i Srbiju?

Telegraf 30.07.2018
- Ali, to što ne možemo brzopleto, možemo brzo, ukoliko postoji volja na svim stranama i u Briselu i u Vašingtonu i u Moskvi i u Pekingu, u Beogradu naravno, ali mora da postoji i u Prištini - naveo je ministar državne uprave i lokalne samouprave… »

Šefovi misija EU u Prištini: Poštovati zonu oko Visokih Dečana

RTV 30.07.2018
PRIŠTINA - Predstavnici misija više zemalja Evropske unije u Prištini saopštili su da su prištinske institucije dužne da u potpunosti poštuju svoje propise o specijalnim zaštićenim zonama i međunarodne obaveze u pogledu zaštite verske i… »

Dveri: Hitno smeniti Stefanovića

B92 30.07.2018
Pokret Dveri zatražio je smenu Nebojše Stefanovića sa funkcije ministra unutrašnjih poslova zbog toga što "nije u stanju da obezebedi sigurnost građana Srbije". "To pokazuje niz nerešenih ubistava, mafijaški obračuni na ulicama Beograda i… »

Janjić: Podela Kosova vodi u mogućnost rata

RTV 30.07.2018
BEOGRAD - Srpski političari ne razumeju kosovske Srbe, oni ne razumeju ni šta bi u praksi značila podela, a značila bi povećanje mogućnosti za sukob, izjavio je predsednik Foruma za etničke odnose Dušan Janjić. To nije prosta stvar. Srbi sa… »

Narodna stranka traži smenu Stefanovića; SNS: Neistine o broju rešenih kriminalnih ubistava

RTS 30.07.2018
Narodna stranka zatražila je da ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović bude hitno smenjen i istakla da je ubistvo advokata Dragoslava Ognjanovića poslednje u nizu od 80 ubistava sa odlikama mafijaških likvidacija od 2012. godine, od kojih… »

Dačić: Promenjene su okolnosti u svetu

Danas 29.07.2018
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je večeras da je američka administracija prvi put spremna da sasluša kreativne predloge za kompromisno rešenje kosovskog pitanja i ocenio da vlasti u Prištini nisu svesne da se promenile okolnosti u… »

Tači odbio da odgovori na pitanje da li su podela i razmena teritorija opcija

Blic 30.07.2018
Kosovski predsednik Hašim Tači nije danas želeo da odgovori na pitanje novinara da li je podela Kosova ili razmena teritorija jedna od opcija za postizanje konačnog pravno-obavezujućeg sporazuma sa Beogradom, a medijske navode s tim u vezi nazvao je… »