Nauka & Tehnologija arhiva vesti 30.07.2018

Procurele fotografije novog Google Pixel 3 XL

PC Press 30.07.2018
Ukoliko ste bili fan prošlogodišnjeg crno belog (Panda) Google Pixel 2 XL telefona, razočaraćete se saznanjem da Google po svemu sudeći ne planira da koristi isti dizajn i za novi Pixel 3 XL. Zahvaljujući nekoliko procurelih fotografija vidimo da… »

DinarToken za promociju turizma u Srbiji – zadatak polaznika Comtrade letnje škole

PC Press 30.07.2018
Tema ovogodišnje letnje škole u Beogradu, održane u okviru EDIT letnje škole programiranja, u organizaciji Comtrade kompanije, bila je blockchain tehnologija. Polaznici su radili na izradi DinarTokena za promociju turizima u Srbiji, i sticali… »

Savet za Google Maps koji će oduševiti vozače

N1 Info 30.07.2018
Ovaj vrlo korisni savet najviše bi mogli da cene vozači koji ne mogu sebi da priušte luksuz gledanja u uređaj i otključavanja ekrana tokom učestvovanja u saobraćaju. Kada žurite ili ste usred vožnje, otključavanje telefona i pokretanje Google… »

Da li ste već primetili ovu promenu? Jutjub ukida snimke različitih dimenzija!

Srbija danas 30.07.2018
Mnogim korisnicima se ovo ni malo ne sviđa! Jutjub je objavio da video klipovi sa neuobičajnim odnosom stranica, koji se gledaju na desktop brauzeru, više neće biti prikazivani sa crnim trakama sa strane. Foto: Profimedia Umesto toga, biće… »

Revolucija u tehnologiji: Puna baterija za samo nekoliko minuta?

BK TV 30.07.2018
Godinama čekamo razvoj baterija koje će se brzo puniti i trajati mnogo duže, a naučnici Kembridža sada su na pragu otkrića zahvaljujući kojem bi za nekoliko minuta imali pune baterije na našim telefonima. Istraživači na Kembridžu otkrili su da… »

Microsoft povećava cenu Office 2019 za 10%

PC Press 30.07.2018
Microsoft planira da poveća cenu za trajnu licencu za Office paket za 10%, u oktobru 2019. godine. Povećanje je deo šire strategije, rekao je Wes Miller, analitičar i stručnjak za licenciranje u Microsoftu, i cilj je da se korisnici usmere ka… »

Asus Zenfone Max Pro (M1) u Evropu stiže 13. avgusta, sa cenom od 250 evra

Benchmark 30.07.2018
Zenfone Max Pro (M1) telefon se pojavio na zvaničnoj Asusovoj veb prodavnici u Španiji, po ceni od 250 evra. Telefoni će biti dostupni od 13. avgusta. Ovaj model telefona ima 6GB RAM-a i 64GB skladišnog prostora (model ZB602KL). Na drugim Asusovim… »

Korisnici Androida dobijaju novi mod na YouTubeu

B92 30.07.2018
Pre četiri meseca korisnici Appleovih uređaja su dobili popularni dark mod na Youtube servisu, a od sada će opcija biti dostupna na Android operativnim sistemima. Ovaj mod je prvenstveno koristan za oči korisnika koji koriste Youtube servis tokom… »

Otpakovali smo najskuplji telefon u Srbiji (video)

Mondo 30.07.2018
Kako izgleda i šta sve nudi - pogledajte u našem UNBOXING videu! Jednom prilikom, na IFA GPC konferenciji u Lisabonu, imali smo priliku da sa jednim od izvršnih direktora Porsche Design kompanije, Žanom Bekerom, pričamo na temu Porsche laptop… »

Samsung Galaxy A (2019) serija bi mogla dobiti sistem sa tri kamere na poleđini

Benchmark 30.07.2018
Kompanije, kao što je Samsung, obično zadržavaju premijum funkcije i karakteristike za svoje najbolje telefone, poput onih iz Galaxy S i Note serije. Međutim, ukoliko su tačni nedavni izveštaji, izgleda da bi Samsung mogao doneti neke od svojih… »