Društvo arhiva vesti 11.08.2018

Šojgu: Rusija podržava Srbiju u rešavanju problema Kosova i Metohije

Telegraf 11.08.2018
Šojgu se sastao sa Vulinom po završetku Međunarodnih vojnih igara. Srbija i Rusija će nastaviti da unapređuju vojno-tehničku saradnju, zajednički je zaključak sastanka ministara odbrane Srbije i Ruske Federacije, Aleksandra Vulina i Sergeja… »

Špic sezone - gužve na putevima i čekanje na granicama

N1 Info 11.08.2018
Automoto savez Srbije saopštio je da je saobraćaj pojačan na autoputevima E-70 i E-75, u pravcu ka Hrvatskoj, Mađarskoj, Makedoniji i Bugarskoj, ali i prema Guči gde je u toku sabor trubača. Na graničnom prezu Batrovci vozila se zadržavaju više… »

Vremenska prognoza: U nedelju sunčano i toplo, do 32 stepena

Večernje novosti 11.08.2018
U Srbiji će u nedelju biti pretežno sunčano i toplo, sa najvišom temperaturom do 32 stepena. U Srbiji će u nedelju biti pretežno sunčano i toplo, sa najvišom temperaturom do 32 stepena. Posle podne uz lokalni razvoj oblačnosti može se očekivati… »

Pašalić: Državni organi da se više posvete problemima mladih

N1 Info 11.08.2018
Zaštitnik građana Zoran Pašalić pozvao je nadležne organe, ministarstva i ustanove da se više posvete problemima mladih i da ih boljim uslovima obrazovanja i zapošljavanja podstaknu da ostanu u Srbiji. Pašalić je povodom Međunarodnog dana mladih… »

Vakcinacija neophodna za roditeljski dodatak

RTS 11.08.2018
Redovna vakcinacija, pohađanje pripremnog predškolskog programa i nastave u osnovnoj školi neophodni su za ostvarivanje prava na roditeljski dodatak. Zakonske izmene nedavno su stupile na snagu, a nadležni će jednom godišnje proveravati da li su… »

Kuburović: Tužioce će birati isključivo Visoki savet tužilaca

Blic 11.08.2018
Sve javne tužioce u Srbiji ubuduće će birati isključivo Visoki savet tužilaca (VST), a uzimajući u obzir prvi predlog Ministarstva pravde iz januara ove godine i preporuke Venecijanske komisije, kaže ministarka pravde Nela Kuburović. Finalna… »

Guča: Pojačane policijske kontrole, trojica vozača imala više od tri promila alkohola

Blic 11.08.2018
Tokom Sabora trubača u Guči policijske kontrole su pojačane, a akcenat je na kontroli alkohola i prekoračenju brzine, kaže načelnik Uprave saobraćajne policije Nebojša Arsov. On je rekao da su trojica vozača iz Guče zaustavljena sa više od tri… »

Srpski padobranci na svetskom vojnom takmičenju u Mađarskoj

RTS 11.08.2018
Reprezentacija Vojske Srbije učestvuje na 42. CISM Svetskom vojnom prvenstvu u padobranstvu koje se održva u mađarskom gradu Solnok od 9. do 21. avgusta, saopštilo je Ministarstvo odbrane. Na takmičenju učestvuju vojne reprezentacije iz 38 zemalja… »

NASA u poslednjem trenutku otkazala lansiranje rakete: 55 sekundi pred poletanje otkriven problem! (video)

Kurir 11.08.2018
Zbog tehničkog problema u poslednjem minutu pred poletanje, NASA je odložila lansiranje solarne sonde "Parker" prema Suncu. Lansiranje sonde obustavljeno je 55 sekundi pre planiranog vremena. Ova raketa trebalo je da bude prva svemirska letelica koja… »

Nove studije čekaju akreditaciju

Večernje novosti 11.08.2018
Nacionalni savet za visoko obrazovanje raspisaće konkurs za recenzente na sednici sledeće nedelje. Kada budu izabrani recenzenti, fakulteti će moći da dobiju "saglasnost" za programe. UKUPNO 120 novih studijskih programa fakulteta i visokih škola… »