Izvor: BizLife arhiva vesti 11.08.2018

Rusija najavljuje “rampu” za srpske breskve i kajsije

BizLife 11.08.2018
Foto: Pixabay Ministar poljoprivrede Srbije Branislav Nedimović izjavio je da je upoznat s činjenicom da je ruski regulator bezbednosti hrane pronašao gljivicu u breskvama i kajsijama, koje su iz Srbije izvezene u Rusiju posle 13. jula. Povodom najave… »

Šta treba da uradite u nedelju kako bi ponedeljak bio “podnošljiv”

BizLife 11.08.2018
Foto: Pixabay Teško je podneti ponedeljak. Taj dan znači kraj zabave i slobode koju pruža vikend. Čak i kada volite svoj posao, uznemirava vas činjenica da morate da ustanete rano u ponedeljak i vratite se rutini, a da ne spominjemo neorganizovanost… »

Ministar vidi zlo, ali sedi skrštenih ruku

BizLife 11.08.2018
Piše: Milenko Vasović Zaglupljenim narodom je lako manipulisati, možeš da mu prodaješ kakvu hoćeš priču: i da je najpametniji, da se svet zaverio protiv njega, i da će povećanje penzija zapravo značiti smanjenje, i da će mu biti bolje sutra… »

Svetske cene padaju, a naše rastu

BizLife 11.08.2018
Foto: Pixabay Iako je sirova nafta na svetskim berzama pojeftinila u poslednjih mesec dana, a dinar se i dalje dobro drži, cene goriva na našim pumpama, umesto da idu naniže, porasle su za nekoliko procenata. Tako je u petak, u odnosu na pre mesec… »

Potop lire, a Erdogan traži od naroda da joj veruju

BizLife 11.08.2018
Foto: Pixabay Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan pozvao je građane da menjanju zlato i dolar za liru, nazivajući kriznu situaciju sa domaćom valutom “nacionalnom bitkom” protiv ekonomskih neprijatelja. Lira, koja je ove godine izgubila… »

Sud odlaže stečaj Azotare

BizLife 11.08.2018
Foto: screenshot Privredni sud u Pančevu za mesec dana je odložio ročište o uvođenju stečaja u Azotaru, rekao je Beti predsednik Samostalnog sindikata te fabrike Gradiša Živanović. “Rasprava je odložena za 10. septembar zbog kašnjenja u… »

Prestižu Katar i postaju najbogatiji na svetu

BizLife 11.08.2018
Foto: Pixabay Makao bi uskoro mogao da se okiti titulom najbogatijeg mesta na svetu i izgura sa vrha liste do sada neprikosnoveni Katar, pokazuje nova prognoza Međunarodnog monetarnog fonda (MMF). Bivša portugalska kolonija, a sada kockarsko središte… »

Odloženo renoviranje Bristola

BizLife 11.08.2018
Foto: googlestreetview Kompanija Beograd na vodi odložila je obnovu hotela Bristol za početak sledeće godine, zbog raseljavanja stanara dela zgrade kojim upravlja Ministarstvo odbrane, prenosi Politika. Renovinanje tog hotela bilo je zakazano za 1… »

“Severni tok 2” zaobilazi Dansku

BizLife 11.08.2018
Foto: Severni tok Izgradnja gasovoda prema novoj ruti koja bi zaobišla Dansku koštaće više, ali su investitori spremni da to plate, izjavio je predstavnik kompanije Nord strim 2 Markela Dedopulus. “Očigledno je da će promena rute gasovoda… »

Izjava dana: Ni svi Perkovići nisu Tompson

BizLife 11.08.2018
Foto: screenshot Olimpijska, svetska i evropska šampionka u bacanju diska Sandra Perković o podršci hrvatskih sportista srpskim, i obratno Mislim, kakav užas, Srbi navijaju za Hrvate i obrnuto. Ma odlično ako se to nije nekome svidelo. Obe države su… »