Izvor: Glas Amerike arhiva vesti 11.08.2018

Radnik aerodroma ukrao prazan avion, srušio ga blizu Sijetla

Glas Amerike 11.08.2018
Radnik aerodroma u Sijetlu u državi Vašington ukrao je prazan avion, leteo neko vreme i izvodio akrobacije pre nego što je oborio avion koji je pao na ostrvo Ketron u petak uveče. Ostrvo je gotovo nenaseljeno. Kancelarija lokalnog šerifa saopštila… »

Tramp pozvao na jedinstvo pred miting ultradesničara

Glas Amerike 11.08.2018
Dok se zvaničnici u prestonici, Vašingtonu i susednoj Virdžiniji pripremaju za prvu godišnjicu protesta nacionalista, pristalica ideje o superiornosti bele rase, koji je doveo do nasilja i pogibije jedne žene, predsednik Tramp pozvao je Amerikance na… »

Tužilaštvo CG potvrdilo poternicu, Asad odbacio optužbe

Glas Amerike 11.08.2018
Bivši agent CIA-e, Džozef Asad, odbacio je optužbe specijalnog državnog tužilaštva Crne Gore da je učestvovao u stvaranju kriminalne organizacije optužene za pokušaj puča u Crnoj Gori. Tužilaštvo je donijelo naredbu o sprovođenju istrage i… »

Australijski naučnici testiraju novi tip goriva

Glas Amerike 11.08.2018
Australijski naučnici testirali su dva automobila koje pokreće gorivo bez ugljenika dobijeno iz amonijaka. Tim istraživačke agencije australijske vlade - Organizacije za naučno i industrijsko istraživanje Komonvelta (CSIRO) - tvrdi da će ova nova… »

Tramp hvali Meksiko, napada Kanadu na Tviteru

Glas Amerike 11.08.2018
Predsednik SAD, Donald Tramp, latio se Tvitera u petak uveče, hvaleći Meksiko i preteći Kanadi. Trampovi tvitovi odnose se na napore da se ponovo ispregovaraju uslovi Severnoameričkog sporazuma o slobodnoj trgovini, poznatog kao NAFTA. Ton komentara o… »