Izvor: InfoKG arhiva vesti 11.08.2018

U toku komunalno uređenje grada

InfoKG 11.08.2018
U Kragujevcu je u toku komunalno uređenje grada, a ekipe preduzeća “Šumadija” i “Zelenilo” na pojedinim lokacijama saniraju udarne rupe, posipaju ulice kamenim materijalom, obeležavaju pešačke prelaze, popravljaju i menjaju vertikalnu… »

Obrazovan Savet Mreže ustanova kulture grada Kragujevca

InfoKG 11.08.2018
Obrazovan je Savet Mreže ustanova kulture na teritoriji grada Kragujevca na jučerašnjoj sednici Gradskog veća. Zadatak Saveta je da, pored ostalog, pruži pomoć i podršku ustanovama kulture u radu i funkcionisanju. GRADSKA VLAST UMREŽAVA USTANOVE… »

Izložba slika i ikona Pokreta trećeg doba u Narodnoj biblioteci “Vuk Karadžić”

InfoKG 11.08.2018
Izložba slika i ikona Pokreta trećeg doba Srbije otvorena je u Galeriji Narodne biblioteke “Vuk Karadžić“,u organizaciji Udruženja penzionera Kragujevac. Reč je o 16 umetničkih dela slikara penzionera, koja su nastala tokom prošlogodišnje… »

Ćuretove pustolovine: Moja RUSIJA (Šesti deo)

InfoKG 11.08.2018
Kragujevčanin Dušan Đurić Ćure, poznat kao veliki ljubitelj putovanja, poseti je Rusiji, gde se u toku njegovog boravka održavalo i Svetsko fudbalsko prvenstvo. Svoje utiske, kao i tokom ranijih putovanja, Ćure deli sa nama. U celosti i… »

Stefanoviću i Arsovićevoj zlato u Novom Sadu

InfoKG 11.08.2018
Strelac “Čika Mate”, Milutin Stefanović je zajedno sa Andreom Arsović iz “Partizana” osvojio zlatnu medalju u takmičenju mikseva vazdušnom puškom na streljačkom mitingu “Velika nagrada Novog Sada”. Ovaj dvojac je na taj način opravdao… »

Esperantisti oduševljeni Kragujevcom

InfoKG 11.08.2018
Povodom održavanja Svetskog kongresa esperantista “Esperanto kulturni most između Kragujevca i sveta”, pod motom "Otkrijmo Srbiju", 91. po redu, u našem gradu, za desetočlanu delegaciju učesnika ove manifestacije je organizovan prijem u… »

Dulenski MTB maraton u srcu Gledićkih planina

InfoKG 11.08.2018
Dulenski MTB maraton, drugi po redu, biće održan sutra od 8 sati u srcu Gledićkih planina u selu Dulene. Biciklisti će biti u prilici da voze na maloj i velikoj stazi, a, pored profesionalaca, mogu učestvovati početnici i rekreativci. Kotizacija za… »