Izvor: Moj Novi Sad arhiva vesti 11.08.2018

U poslednjih mesec dana cene goriva u Srbiji porasle za nekoliko procenata

Moj Novi Sad 11.08.2018
Benzin od 95 oktana u petak se prodavao između 154,2 i 154,9 dinara po litru na pumpama u Beogradu dok je na pojedinim benzinskim stanicama duž auto-puta bio i skuplji. Iako je sirova nafta na svetskim berzama pojeftinila za nekoliko dolara po barelu u… »

U toku noći izgoreo automobil na Detelinari

Moj Novi Sad 11.08.2018
U ulici Ilije Birčanina, prekoputa broja 32, rano jutros oko 4 časa ekplodirao je automobil marke "škoda rapid". Kako nezvanično saznaje "Kurir", radi se o službenom automobilu Policijske uprave Novi Sad koji koristi zamenica načelnika dežurne… »

Od 1. oktobra poreske olakšice za početnike u poslovanju

Moj Novi Sad 11.08.2018
U skladu sa izmenama Zakona o porezu na dohodak i Zakona o doprinosima za obavezno socijalno osiguranje, koje su usvojene u decembru prošle godine, početnici u poslovanju biće oslobođeni plaćanja poreza na zarade i doprinosa za obavezno socijalno… »

ZDRAVLJE: Šta je korisno znati o letnjim virozama

Moj Novi Sad 11.08.2018
Pojam viroza se često koristi za kraća i lakša oboljenja kojima je uzrok virus, ili se pretpostavlja da im je uzrok virus. Enteroviroze su akutne zaraze koje uzrokuju enterovirusi, a javljaju se tokom leta i to najčešće kod dece i mlađih odraslih… »

BUDI DAVALAC KRVI: Mobilne ekipe od nedelje u "Neoplanti", Čelarevu, Zmajevu...

Moj Novi Sad 11.08.2018
Krv je potrebna – uvek i stalno. Iz Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine obaveštavaju građane i građanke da će mobilne ekipe ove ustanove tokom naredne nedelje raditi po sledećem planu: Ponedeljak, 13. 8. 2018. – Mobilna ekipa prikupljaće krv u… »

ZAŠTITNIK GRAĐANA: Trećina mladih nikada nije putovala van zemlje

Moj Novi Sad 11.08.2018
Uprkos činjenici da se Srbija nalazi na vrhu liste po starosti nacije u Evropi, briga koju država i društvo pokazuju prema mladim generacijama i dalje ne ohrabruje. Povodom 12. avgusta, Međunarodnog dana mladih, zaštitnik građana Zoran Pašalić… »

DANI BRAZILA: Novi Sad u ritmu karnevala

Moj Novi Sad 11.08.2018
Novi Sad je devetu godinu u nizu domaćin manifestacije Dani Brazila – novosadski samba karneval od 10. do 12. avgusta. Sada već tradicionalni internacionalni događaj ponovo okuplja istinske ljubitelje brazilske kulture, umetnosti i sporta, a svim… »

MINISTARSTVO: Naloženo ukidanje neakreditovanih isturenih odeljenja

Moj Novi Sad 11.08.2018
Na adrese fakulteta i visokih strukovnih škola u Srbiji poslat je dopis da se sva neakreditovana isturena odeljenja ugase od 1. septembra. Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja obratilo se i državnim i privatnim visokoškolskim ustanovama… »

ISTRAŽIVANJE: Osobe koje pevaju u horu žive duže

Moj Novi Sad 11.08.2018
Pevanje je lekovito – tvrde stručnjaci i savetuju nam da svakog dana bar zviždućemo Svaki put kada zapevate dok se gledate u ogledalu, kuvate ručak, usisavate ili nešto pišete, računa se kao da ste sebi produžili život bar za malo. Zanimljivo… »

Vreme danas: Pretežno sunčano i toplo, najviša dnevna u NS do 31°C

Moj Novi Sad 11.08.2018
U Srbiji se u subotu 11. avgusta očekuju duži sunčani periodi uz slabije izraženu oblačnost koja će zahvatiti zapad i sever tokom dana. U većini krajeva ostaće suvo, a samo je ponegde na zapadu moguća ređa pojava lokalnih pljuskova. Vetar slab… »