Izvor: Nova ekonomija arhiva vesti 11.08.2018

Rumunija: 440 povređenih u sukobima demonstranata i policije

Nova ekonomija 11.08.2018
Demonstracije pripadnika rumunske dijaspore protiv rada vlade. Rumunske vlasti saopštile su danas da je 440 osoba povređeno, među kojima je 24 pripadnika policije, u sukobima demonstranata i policije koji su u Bukureštu izbili tokom protesta hiljada… »

Jeremić: Razgraničenje znači Kosovo u UN i Veliku Albaniju za nekoliko godina

Nova ekonomija 11.08.2018
Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas u Kragujevcu da razgraničenje za koje se zalaže predsednik Srbije Aleksandar Vučić u vezi s pitanjem Kosova predstavlja precrtavanje granica i trajno i voljno otuđenje dela teritorije zemlje… »

Gorivo u Srbiji opet poskupelo, cena veća za 1 do 2 dinara po litru

Nova ekonomija 11.08.2018
Nafta pojeftinila, ali cene goriva u Srbiji rastu. Iako je nafta pojeftinila na svetskim berzama, to se ne odražava na Srbiju. Iako je sirova nafta na svetskim berzama pojeftinila za nekoliko dolara po barelu u poslednjih mesec dana a dinar se i dalje… »

Kompanija "Monsanto" mora da isplati 290 miliona dolara čoveku obolelom od karcinoma

Nova ekonomija 11.08.2018
Kompanija nije obavestila obolelog o rizicima upotrebe herbicida. Sud u San Francisku naložio je kompaniji "Monsanto" koja se bavi biotehnologijom da plati skoro 290 miliona dolara odštete Divejnu Džonsonu, obolelom od karcinoma, jer ga nije obavestila… »

RTB Bor: Izvoz bakra za 25 odsto veći nego prošle godine

Nova ekonomija 11.08.2018
Od početka godine Rudarsko-topioničarski basen (RTK) Bor izvezao je više od 17.000 tona bakra, što je za 25 odsto veći izvoz nego u istom periodu prošle godine, saopštili su iz tog preduzeća. Devizni priliv od prodaje robe u inostranstvu za prvih… »

Rusija privremeno zabranjuje uvoz breskvi i kajsija iz Srbije

Nova ekonomija 11.08.2018
Pronađene gljivice u voćkama. Ministar poljoprivrede Srbije Branislav Nedimović izjavio je da je upoznat s činjenicom da je ruski regulator bezbednosti hrane pronašao gljivicu u breskvama i kajsijama, koje su iz Srbije izvezene u Rusiju posle 13… »

Potvrđeno: Kasperski dolazi u Srbiju

Nova ekonomija 11.08.2018
Popularna kompanija za bezbednost podataka uskoro kod nas. Kompanija "Kasperski” planira da otvori kancelariju u Srbiji, potvrdili su za list Poltika u ruskoj firmi koja se bavi razvojem softvera za bezbednost podataka. "Trenutno smo angažovani oko… »

Izmene Zakona o javnoj svojini trebalo bi da ubrzaju upis imovine Srbije

Nova ekonomija 11.08.2018
Republička direkcija za imovinu iniciraće izmene Zakona o javnoj svojini koje bi trebalo da ubrzaju upis imovine Srbije, pokrajine i lokalne samouprave. U Direkciji kažu da neće biti novog produžetka roka za završetak tog posla koji ističe 31… »

Ponovo propala prodaja MSK Kikinda

Nova ekonomija 11.08.2018
Nijedna kompanija nije poslala ponudu. Do isteka roka danas u 15 sati nijedna kompanija nije poslala ponudu za Metanolsko-sirćetni kombinat Kikinda. Bilo nekoliko kompanija koje su se interesovale za tendersku dokumentaciju MSK. Prema ranijim najavama iz… »

Ujedinjeni Arapski Emirati grade novi naftovod

Nova ekonomija 11.08.2018
Naftovod će povezivati Eritreju sa prestonicom Etiopije. Ujedinjeni Arapski Emirati će izgraditi naftovod koji će povezati lučki grad Asab u Eritreji sa Adis Abebom, prestonicom Etiopije, javila je etiopska TV Fana. Informacija je obelodanjena tokom… »