Izvor: RT Kragujevac arhiva vesti 11.08.2018

Komunalno uređenje grada

RT Kragujevac 11.08.2018
U Kragujevcu je u toku komunalno uređenje grada, a ekipe preduzeća „Šumadija“ i „Zelenilo“ na pojedinim lokacijama saniraju udarne rupe, posipaju ulice kamenim materijalom, obeležavaju pešačke prelaze, popravljaju i menjaju vertikalnu… »

Jeremić promovisao akciju „Jedan potpis menja sve“

RT Kragujevac 11.08.2018
Akcija pod nazivom „Jedan potpis menja sve“, koju Narodna stranka organizuje širom Srbije, nastavljena je i ovog vikenda. Cilj akcije je prikupljanje potpisa građana protiv sporazuma kojim bi Srbija omogućila Kosovu i Metohiji stolicu u Ujedinjenim… »

Pobeda Radničkog na startu Prve lige Srbije

RT Kragujevac 11.08.2018
Fudbaleri Radničkog pobedom su počeli takmičenje u Prvoj ligi Srbije. Kragujevčani su na stadionu „Čika Dača“ savladali ekipu Slobode iz Užica rezultatom 2:0. Fudbaleri Radničkog pružili su dobru igru na startu prvenstva i pobedom nad ekipom… »

Kolo srpskih sestara i Udruženje „Biram Kragujevac“ u zajedničkoj misiji

RT Kragujevac 11.08.2018
Kolo srpskih sestara – Kragujevac i Udruženje Biram Kragujevac dugogodišnju saradnju ozvaničili su potpisavanjem protokola o saradnji. Udruženje Biram Kragujevac osnovano na Preobraženje 2014.godine, organizovalo je brojne akcije, umetničke… »

Rekonstrukcija gerontološkog centra

RT Kragujevac 11.08.2018
Za rekonstrukciju, nadgradnju i legalizaciju objekta Gerontološkog centra u Kragujevcu, Kancelarija za javana ulaganja Vlade Republike Srbije opredelila je nešto više od četiri miliona dinara. Gradsko veće dalo je saglasnost za pokretanje postupka… »

Bojan Tomić ponovo u Radničkom 1964

RT Kragujevac 11.08.2018
Rukometaš Bojan Tomić ponovo je deo Rukometnog kluba “Radnički 1964”. Tomiću je drago što je ponovo u Kragujevcu i nada se plasmanu u Super ligu. U „Radničkom 1964“ kažu da se od nastanka kluba uglavnom oslanjaju na igrače ponikle u… »

Ćirilica na javnim ustanovama?

RT Kragujevac 11.08.2018
Radna grupa Ministarstva kulture i informisanja u koju su uključeni predstavnici Odbora za standardizaciju srpskog jezika pripremila je predloge za dopunu Zakona o službenoj upotrebi jezika i pisma. Pre Skupštinske procedure sledi javna rasprava o… »