Izvor: RTS/Balkan arhiva vesti 11.08.2018

Albanija, ubio osam članova porodice

RTS 11.08.2018
Albanska policija uhapsila je rano jutros dvadesetčetvorogodišnjeg muškarca, osumnjičenog da je ubio osam članova svoje porodice. Osumnjičeni Ridvan Zikaj uhapšen je kilometrima daleko od sela Resuljaj, na 90 kilometara južno od Tirane. Policija… »

Snažan zemljotres pogodio Albaniju

RTS 11.08.2018
Zemljotres jačine pet jedinica Rihterove skale pogodio je Albaniju. Potres se osetio i u Crnoj Gori i Makedoniji. Za sada prijavljena oštećenja na zgradama u gradiću Bulkiz. Albanski Institut geoloških nauka naveo je da se zemljotres dogodio u 17:38… »

Par iz Herceg Novog se naslonio na ogradu i pao na stene

RTS 11.08.2018
Mladić i devojka iz Herceg Novog zadobili su lakše povrede kada su pali na stene zbog trule ograde koja nije izdržala njihovu težinu. Incident se dogodio juče kod plaže Vojničke banje, na Šetalištu Pet Danica, prenosi Radio Jadran. Deo ograde gde… »

Milačić se izvinio Srbima u Hrvatskoj

RTS 11.08.2018
Lider Prave Crne Gore Marko Milačić preneo je predsedniku Srpskog narodnog vijeća za Šibensko-kninsku županiju Borislavu Šariću izvinjenje u ime, kako je naveo, većinske i prave Crne Gore, koja se, kaže, stidi učešća pukovnika crnogorske… »

Požar kod Omiša stavljen pod kontrolu

RTS 11.08.2018
Požar koji je izbio popodne kod mesta Lokva Rogoznica, nedaleko od Omiša, stavljen je pod kontrolu. Izgorelo oko 70 hektara guste borove šume i rastinja. Kuće i ljudi nisu ugroženi. Požar je gasilo 180 vatrogasaca iz Splita sa 44 vozila, četiri… »

Novi protesti u Rumuniji

RTS 11.08.2018
Hiljade Rumuna okupilo se na još jednom protestu protiv vlade, javlja AP. Demonstranti su nosili zastave Rumunije, Evropske unije i druge, a stajali su ispred zgrade vlade, gde je juče došlo do nasilnih sukoba sa policijom. Dok je policija zatvarala… »

Sve zategnutiji odnosi Atina-Moskva

RTS 11.08.2018
Tenzije između Atine i Moskve zbog diplomatskog spora ponovo su eskalirale kada je ministarstvo spoljnih poslova Grčke izdalo oštro saopštenje povodom odluke Rusije da protera dvoje grčkih diplomata iz Moskve. Grčko ministarstvo ocenjuje da je ta… »

Johanis: Nema opravdanja za brutalnost policije na protestu

RTS 11.08.2018
Rumunski predsednik Klaus Johanis zatražio je od ministarke unutrašnjih poslova Karmen Den da preuzme odgovornost za postupke policije tokom incidenata na antivladinim protestima u Bukureštu. Klaus Johanis je, kako je saopšteno iz njegovog Kabineta… »

Makedonija podeljena čeka referendum

RTS 11.08.2018
Referendum o promeni imena Makedonije, koji je uslov za članstvo u NATO-u i Evropskoj uniji, zakazan za 30. septembar, podelio je zemlju. Pojedini, za sada ne i glavna opoziciona partija VMRO-DPMNE, pozivaju na bojkot. Vlasti, sa druge strane, u prilog… »