Izvor: RTV/Balkan arhiva vesti 11.08.2018

Stravičan zločin u Albaniji: Ubio osam članova porodice, ranio još šestoro

RTV 11.08.2018
TIRANA - Albanska policija uhapsila je rano jutros 24-godišnjeg muškarca, osumnjičenog da je ubio osam članova svoje porodice. Osumnjičeni Ridvan Zikaj uhapšen je kilometrima daleko od sela Resuljaj, na 90 kilometara južno od Tirane. Policija je… »

Snažan zemljotres pogodio Albaniju, podrhtavala i Crna Gora

RTV 11.08.2018
TIRANA - Snažan zemljotres jačine pet stepeni po Rihterovoj skali pogodio je danas Albaniju. Jedan od sajtova za praćenje zemljotresa "Earthquake report" smatra da bi moglo da bude povređenih i materijalne štete zbog jako male dubine na kojoj se… »

Herceg Novi: Par se naslonio na ogradu i pao na stene

RTV 11.08.2018
HERCEG NOVI - Mladić i devojka iz Herceg Novog zadobili su lakše povrede kada su pali na stene zbog trule ograde koja nije izdržala njihovu težinu. "Oni su klinički stabilni, ugruvani po celom telu, imaju bolove, s lakšim povredama. Samo mladić je… »

Milačić Srbima u Hrvatskoj: Izvinite, većinska Crna Gora ne slavi Oluju

RTV 11.08.2018
KNIN - Lider Prave Crne Gore Marko Milačić preneo je predsedniku Srpskog narodnog vijeća za Šibensko-kninsku županiju Borislavu Šariću izvinjenje u ime, kako je naveo, većinske i prave Crne Gore, koja se, kaže, stidi učešća pukovnika… »

Nevreme u Baru: Iz mora spaseno 13 osoba i 7 plovila

RTV 11.08.2018
BAR - Bar je danas popodne pogodilo snažno nevreme koje je izazvalo ozbiljne probleme na plažama i u priobalju. Iznenadno nevreme zahvatilo je barsku obalu od rta Ratac do Volujice, prenosi RTCG. Tri broda Uprave pomorske sigurnosti, vratili su sa… »

Novi protesti u Rumuniji; Poruka vladi: Narod će se dići

RTV 11.08.2018
BUKUREŠT - Hiljade Rumuna okupilo se danas na još jednom protestu protiv vlade, javlja AP. Demonstranti su nosili zastave Rumunije, Evropske unije i druge, a stajali su ispred zgrade vlade u Bukureštu, gde je juče došlo do nasilnih sukoba sa… »

Počeo 24. "Sarajevo film festival"

RTV 11.08.2018
SARAJEVO - Svečanom ceremonijom u Narodnom pozorištu počeo je 24. "Sarajevo film festival", najveća regionalna filmska smotra. Ovogodišnji filmski festival otvorio je "Hladni rat", ostvarenje Pavela Pavlikovskog, reditelja nagrađenog Oskarom.… »