Izvor: Sandžak haber arhiva vesti 11.08.2018

UHAPŠEN JUTROS NAKON NOĆNE POTJERE-Sinoć je u Albaniji zbog međe ubio babu,djedu, dvojicu amidža i svu njihovu…

Sandžak haber 11.08.2018
Albanac Ritvan Zikaj (Ritvan Zykaj, 24) je osumnjičen da je ubio osmero članova svoje porodice i ranio još šest osoba. Lokalni mediji su prenijeli da je Ritvan nakon potjere uhapšen kilometrima daleko od sela Resulaj, na 90 kilometara južno od… »

Jak zemljotres u Albaniji, osjetio se i u Sandžaku

Sandžak haber 11.08.2018
Albaniju je danas pogodio jak zemljotres koji se osjetio i u Crnoj Gori. Prema podacima crnogorskog sajta za seizmologiju, zemljotres je imao jačinu od 5,1 stepena Rihtera. Zemljotres je registrovan u 17 časova i 38 minuta sa epicentrom na 20 kilometara… »

Erdogan poručio Amerikancima: S nama ne možete razgovarati prijetećim jezikom

Sandžak haber 11.08.2018
Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan je, osvrnuvši se na napetosti na relaciji njegove zemlje sa Sjedinjenim Američkim Državama (SAD), poručio kako se s turskim narodom ne može razgovarati prijetećim jezikom, javlja Anadol Agency… »

SA HAJIROM, hadžije IZuS otputovali sa Sarajevskog aerodroma

Sandžak haber 11.08.2018
U organizaciji Mešihata IZ-e u Srbiji, nakon ponoći između petka i subote, sandžački hadžije su sa Sarajevskog aerodroma otputovali za Medinu.Na aerodromu ih je ispratio predsjednik Mešihata muftija dr. Mevlud ef. Dudić koji im je poželio hairli… »

Pročitajte kako džuma namaza utiče na pojedince, kao i na društvo

Sandžak haber 11.08.2018
Petak je sve muslimane odabrani dan u sedmici. Ljepotu tog dana ukrašava obavljanje džume-namaza, kako stoji u kur'anskom ajetu: “O vjernici, kada se u petak na molitvu pozovete, kupoprodaju ostavite i pođite da molitvu obavite, to vam je bolje, neka… »

DA BISMO UPOZNALI KO SMO I ŠTA SMO,HISTORIJA JE TEMELJ TOG SAZNANJA, A ORIJENTALISTIKA NAM UVEZUJE PRAKSU,HISTORIJU, VJERU I…

Sandžak haber 11.08.2018
VAKUF ILI ZADUŽBINA, NJEGOVA ULOGA U PROŠLOSTI I STANJE U SADAŠNJOSTI Šta su vakufi kako su postali, kakva je njihova uloga u prošlosti, te njihovo stanje u sadašnjosti jeste tema koja ukazuje na razvijeni socijalni život ljudi u tradiciji… »

Kladničanin: Retorika muftije Dudića produbljuje tenzije i podjele u Sandžaku

Sandžak haber 11.08.2018
Programski koordinator Akademske inicijative Forum 10 Fahrudin Kladničanin uputio je na Facebooku oštre kritike na račun govora predsjednika Mešihata IZ u Srbiji muftije Mevluda ef. Dudića na svečanom ispraćaju budućih hadžija koji je jučer… »

Ruta hašiša – Maroko, Crna Gora, Libija

Sandžak haber 11.08.2018
Jedanaest uhapšenih crnogorskih državljana koji su uhapšeni u italijanskim teritorijalnim vodama zbog krijumčarenja čak dvadeset tona hašiša, pripadaju jednom od ozloglašenih kotorskih kriminalnih klanova. Kakva je procedura istražnih radnji u… »