Izvor: SEEbiz arhiva vesti 11.08.2018

Novo poskupljenje goriva u Srbiji

SEEbiz 11.08.2018
BEOGRAD - Iako je nafta pojeftinila na svetskim berzama, to se ne odražava na Srbiju. Iako je sirova nafta na svetskim berzama pojeftinila za nekoliko dolara po barelu u poslednjih mesec dana a dinar se i dalje dobro drži, cene goriva na našim pumpama… »

Vrtlaru oboljelom od karcinoma Monsanto mora platiti 289 milijuna dolara odštete

SEEbiz 11.08.2018
SAN FRANCISCO - Sud u San Franciscu presudio je u petak da Monsanto mora platiti gotovo 290 milijuna dolara odštete jer nije Dewaynea Johnsona, oboljelog od karcinoma, obavijestio o opasnosti svojeg herbicida Roundupa, čime je američki vrtlar pobijedio… »

Propao i drugi pokušaj prodaje kikindskog MSK-a

SEEbiz 11.08.2018
KIKINDA - Iako je bilo nekoliko kompanija koje su se interesovale za tendersku dokumentaciju Metanolsko-sirćetnog kombinata Kikinda, do isteka roka 10. avgusta 2018. u 15 sati, ponudu nije poslala nijedna kompanija, saznaje RTS. Prema ranijim najavama iz… »

Tokio najinovativniji grad na svijetu

SEEbiz 11.08.2018
LONDON - Tokio je prvi na listi najinovativnijih gradova na svijetu, čime je iza sebe ostavio London i New York, objavio je istraživački centar 2thinknow. Glavni grad Japana bilježi ubrzane tehnološke promjene od kada je ušao na listu 10… »

Turska upozorava: Američke carine ugrozit će naš savez

SEEbiz 11.08.2018
ANKARA - Turska je danas ocijenila da će povećanje carina na čelik i aluminij koje je najavio američki predsjednik Donald Trump, ugroziti odnose između dviju zemalja i obećala je odgovor na tu mjeru koju smatra u suprotnosti s pravilima Svjetske… »

Kruzeri guše Španjolsku

SEEbiz 11.08.2018
BARCELONA - Španjolska postiže stalno nove rekorde: zemlja s 46 milijuna stanovnika je prošle godine primila 82 milijuna turista. Od toga njih 9 milijuna je stiglo morem – a lučki gradovi još traže način kako da izađu na kraj. Prvo pristajanje… »

Kampovi podbacili na početku kolovoza

SEEbiz 11.08.2018
ZAGREB - Osim hotelijera koji su ovogodišnji kolovoz započeli s laganim minusom, u prvom tjednu osmog mjeseca deficit bilježe i domaći kampovi, iako oni za rezultate ne prozivaju konkurenciju iz Tunisa i Turske - već vrućinu. "Prijašnji mjeseci… »

Facebook i Instagram uveli alate za kontrolu vremena

SEEbiz 11.08.2018
NEW YORK - Facebook i Instagram uveli su nove alate za koje tvrde da će pomoći korisnicima u kontroliranju vremena koje provode na tim društvenim mrežama. "Danas najavljujemo nove alate koji će pomoći korisnicima u kontroliranju vremena koje provode… »

Elektroprivreda HZHB značajno povećala dobit

SEEbiz 11.08.2018
MOSTAR - Elektroprivreda HZHB d.d. Mostar ostvarila je neto dobit od 38,66 miliona KM u periodu januar-juni 2018. godine. Mostarska kompanija snažno je poboljšala finansijski rezultat u odnosu na izuzetno tešku 2017. godinu kada je u istom periodu… »

HND: Nedopustivo Bandićevo ponašanje prema novinarki Ivani Pezo Moskaljov

SEEbiz 11.08.2018
ZAGREB - Hrvatsko novinarsko društvo (HND) ocijenilo je u petak izjave zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića novinarki Nove TV Ivani Pezo Moskaljov neprimjerenima i nedopustivima, te pozvao javne osobe i političare na odgovornim dužnostima da… »