Izvor: Sputnik arhiva vesti 11.08.2018

Masakr u Albaniji, ubica u bekstvu

Sputnik 11.08.2018
Albanska policija je započela potragu za 24-godišnjim muškarcem koji je ubio osam članova svoje porodice u Valoni, na jugu zemlje. „Državna policija traži pomoć javnosti da bi se identifikovala lokacija osobe koja je počinila taj težak zločin… »

Snažan zemljotres u Albaniji, treslo se i u Makedoniji i Crnoj Gori

Sputnik 11.08.2018
Snažan zemljotres jačine pet stepeni po Rihterovoj skali pogodio je danas Albaniju. Jedan od sajtova za praćenje zemljotresa „Izveštaj o zemljotresu“ smatra da bi moglo da bude povređenih i materijalne štete, zbog veoma male dubine na kojoj se… »

Broj stradalih u požaru na istoku Atike porastao na 94

Sputnik 11.08.2018
Broj stradalih u požaru u mestu Mati, nedaleko od Atine, porastao je na 94, saopštilo je danas grčko Ministarstvo zdravlja. Poslednja žrtva je žena koja se sa teškim opekotinama nalazila na odeljenju intenzivne nege, ali je preminula od povreda, a… »

Naučnici: Zemljotres izdigao ostrvo

Sputnik 11.08.2018
Snažan zemljotres koji je pogodio Lombok u Indoneziji, u kom je poginulo skoro 400 ljudi, izdigao je to ostrvo za 25 centimetara, saopštili su naučnici. Prema najnovijim podacima nacionalne agencije za ublažavanje katastrofa, u zemljotresu je poginulo… »

Milačićevo izvinjenje Srbima u Hrvatskoj zbog crnogorske „Oluje duha“

Sputnik 11.08.2018
Prisustvo crnogorskog oficira na obeležavanju hrvatske operacije „Oluja“ nije samo antisrpski i anticrnogorski čin, veći i duboko anticivilizacijski, ocenio je predsednik Prave Crne Gore Marko Milačić, koji se tokom posete Šibensko-kninskoj… »

NASA u poslednjem minutu odložila lansiranje rakete prema Suncu

Sputnik 11.08.2018
Zbog tehničkog problema u poslednjem minutu pred poletanje, NASA je odložila lansiranje sonde „Parker“ prema Suncu. Lansiranje solarne sonde obustavljeno je 55 sekundi pre planiranog vremena, prenosi AP. Ova raketa trebalo je da bude prva svemirska… »

Pravda za njeguški pršut: Cetinjani hoće svoj brend

Sputnik 11.08.2018
Iz crnogorskog Ministarstva ekonomije podsetili su da je njeguški pršut dobio zaštićenu geografsku oznaku u oktobru 2016. godine i time postao prvi zaštićeni crnogorski proizvod. Nedavno formirani klaster „Crnogorski pršut“ priprema… »

Prefarbao punu liniju kako bi mogao „legalno“ da skreće (video)

Sputnik 11.08.2018
Jedan stanovnik ruskog Sočija prefarbao je punu liniju kako bi mogao „legalno“ da skreće u svoju garažu, prenose ruski mediji. Naime, najverovatnije se on na taj čin odlučio jer mu je dozlogrdilo da ga policija zaustavlja svaki put kada bi… »

Miris krvi i sumpora: Tragovi „originalnog“ haosa u Rumuniji vode do zaverenika iz senke

Sputnik 11.08.2018
U Rumuniji je razmeštena američka strateška protivvazdušna odbrana, što toj zemlji daje važan geopolitički značaj. Upravo je zato globalistima važno da na sve moguće načine obore aktuelnu Vladu, kaže za Sputnjik Saša Adamović… »

Šta će biti ako Nemačka postane nuklearna sila

Sputnik 11.08.2018
Ako Nemačka postane nuklearna sila, to će biti „sudbonosni signal“ čitavom svetu, piše „Dnevni nivo“. To će označiti da Nemačka raskida svoje ranije dogovore i sporazume, kao i prekid sa svojom posleratnom identičnosti, objasnio je autor… »