Kultura arhiva vesti 11.08.2018

Batini dani u Vrnjačkoj Banji

Danas 11.08.2018
Danilo Bata Stojković nije imao veliki krug prijatelja, njegovo prijateljstvo ste morali da zaslužite, ali bi se, kad ga zaslužte, davao bezrezervno, poručila je na otvaranju Dana Danila Bate Stojkovića Mira Banjac, glumica koja je nebrojeno puta na… »

Počeo "Hils ap", dobra muzika i vožnja helikopterom

B92 11.08.2018
Dok u Guči grme trube, na Zlatiboru se čuju nešto drugačiji zvuci, jer je na ovoj srpskoj planini počeo peti "Hils ap" festival. Urbana muzika, rege, rok i rep zvuci ono su što se može čuti sa brda iznad Čajetine. "Ove godine smo odlučili da… »

Treća na „svetskom prvenstvu“ grafike

Danas 10.08.2018
Novosadska umetnica Snežana Petrović laureat Šestog međunarodnog trijanala male grafike u Tokiju Na Šestom međunarodnom trijenalu male grafike u Tokiju – nagrada žirija pripala je grafičarki i slikarki Snežani Petrović iz Novog Sada za rad u… »

Na programu tri premijere

Danas 10.08.2018
Filmski susreti u Nišu od 25. do 31. avgusta Festival glumačkih ostvarenja „Filmski susreti“ u Nišu, 53. po redu, održaće se od 25. do 31. avgusta, a od 12 filmova u konkurenciji za dodelu nagrada tri će imati srpsku premijeru, saopšteno je u… »

Mama, zašto si tako poznata? Kim Kardašijan svi ismevaju zbog ovog odgovora ćerki! (foto)

Kurir 11.08.2018
najpoznatija starleta na svetu Kim Kardašijan živi život punim plućima, a malo ko je uspeo da zaboravi kako se proslavila. Kim je u jednoj radijskoj emisiji otkrila da ju je ćerkica Nort pitala jednom prilikom: "Mama, zašto si ti poznata?"… »

Crtač "DC komiks" za "Novosti": Dobar čovek je superheroj

Večernje novosti 11.08.2018
Viktor Bogdanović, crtač "Supermena" za "DC komiks", gostuje na "Nišvilu". Čast mi je da u Nišu prisustvujem proslavi 80. rođendana omiljenog junaka. SUPERHEROJI su među nama, to su oni koji znano i neznano čine dobra dela. Jednostavno verujem da… »

Flags / Zastave

Arte 11.08.2018
University of Craft Action Thought iz Kelna predstaviće projekat “Flags / Zastave” u Zollamt muzeju na samoj graničnoj liniji između Slovenije i Austrije. Foto: Aleksandar Maćašev Ovog puta u Zollamt muzeju biće predstavljena selekcija radova od… »

Vođenje kroz izložbe u Kulturnom centru Beograda

Arte 11.08.2018
Vođenje kroz postavke u galerijama Kulturnog centra Beograda zamišljeno je kao refleksija ili lični osvrt na različite umetničke prakse, na estetska i konceptualna opredeljenja, izražajna sredstva, društveno-kulturne okolnosti, koje su vidljive ili… »

Završen 58. Sabor trubača u Guči: Stefan Mladenović iz Vranja je pobednik, a ovo su ostale nagrade (kurir TV)

Kurir 11.08.2018
Stefan Mladenović trubač iz Vranja pobednik je 58. sabora trubača koji je večaras završen u Guči. Zlatnu trubu, nagradu publike dobio je Marko Trnavac iz Mršelja. Nagradu za najizvornije muziciranje Ivan Đenadić iz Nove Varoši A najbolji… »

Muziku istražujem i kroz pokrete

Politika 11.08.2018
Jedan od albuma „Marija & Julijana”, nastao u Australiji, a naša publika čuće ga uživo do kraja ove godine. Julijana Šarac, pijanistkinja i pedagog, sa stalnim mestom boravka u Australiji, održala je u Beogradu, pred samo leto, promociju svog… »