Izvor: BBC News/Svet arhiva vesti 14.08.2018

Đenova: Vanredno stanje i dvodnevna žalost

BBC News 14.08.2018
Nakon što je 39 ljudi stradalo prilikom pada mosta, u provinciji Ligurija je proglašena vanredno stanje. Italijanski premijer Đuzepe Konte proglasio je vanredno stanje u provinciji Ligurija nakon što je u rušenju mosta u Đenovi poginulo je 39 ljudi… »

London: Objavljen identitet napadača na Vestminstersku palatu

BBC News 14.08.2018
Nekoliko pešaka je povređeno kada je automobil udario u barijeru kod Vestminsterske palate. Muškarac za koga se sumnja da je izveo teriristički napad na Vestminstersku palatu je Salih Kater, navodi se iz izvora britanske vlade. On je 29-godišnji… »

Najbolji gradovi za život: Beč prestigao Melburn

BBC News 14.08.2018
Ovo je prvi put da je evropski grad na vrhu liste, prema istraživanju Ekonomist grupe. Austrijska prestonica Beč prestigla je australijski Melburn na listi najboljih gradova za život na svetu. To je prvi put da se evropski grad našao na vrhu liste… »

Parižani „užasnuti“ pisoarima na otvorenom

BBC News 14.08.2018
Građani Pariza traže da se uklone novi ekološki pisoari. Krstarenje Senom je jedan od najpopularnijih načina da se vidi Pariz, ali domaćini se žale da nova instalacija može da pokvari to iskustvo. Obojeni u crveno i potpuno izloženi pogledima… »

Kako su se neki poslovi radili pre Gugla

BBC News 14.08.2018
Mnoge poslove je pre pojave Gugla bilo teže obavljati, ali je ključ bio u međuljudskim odnosima. Da li je okej da moja mačka postane vegan? Kako bebe tako sveže mirišu? Šta je ljubav? Za 20 godina od kada se pojavio, Gugl je odgovorio na mnoga… »

Para e-cigareta može da ošteti ćelije imunog sistema

BBC News 14.08.2018
Isparenje iz elektronske cigarete može da onemogućili rad važnih ćelija u plućima. Para elektronskih cigareta može da uništi ćelije imunog sistema i da bude mnogo štetniji nego što se ranije mislilo, pokazuju studije. Istraživači su otkrili da… »

Ostavka ministra u Čileu zbog Muzeja ljudskih prava

BBC News 14.08.2018
Nakon samo četiri dana na funkciji ministra kulture, Mauricio Rohas ostao bez fotelje. Čileanski ministar kulture Mauricio Rohas podneo je ostavku posle kritika zbog tri godine starog komentara o Muzeju ljudskih prava. Rohas je postao meta kritika nakon… »