Izvor: Danas/Svet arhiva vesti 14.08.2018

Urušio se most kod Đenove, 35 mrtvih (FOTO)

Danas 14.08.2018
Najmanje 35 osoba su poginule prilikom rušenja nadvožnjaka na autoputu u Đenovi, izjavio je pomoćnik ministra saobraćaja Edoardo Riči, prenela je Ansa. Pronađena su 35 tela poginulih osoba od kojih je jedno dete, a četiri osobe izvučene su žive… »

London: Incident kod Vestminstera u fotografijama

Danas 14.08.2018
Naoružani policajci, vozila hitne pomoći i vatrogasci reagovali su nakon incidenta u centralnom Londonu. Na fotografijama se mogu videti policajci oko srebrnog automobila koji je udario u ogradu ispred parlamenta, nakon čega je napadač uhapšen… »

Erdogan: Bojkot elektronskih uređaja iz SAD-a

Danas 14.08.2018
Erdogan je kazao da očekuje nove napade na tursku ekonomiju, ali i da će se lira uskoro vratiti na racionalne nivoe. Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan najavio je danas da će njegova zemlja bojkotovati elektronske proizvode iz SAD-a, dok… »

Najbolji gradovi za život: Beč prestigao Melburn

Danas 14.08.2018
Austrijska prestonica, Beč, prestigla je australijski Melburn na listi najboljih gradova za život na svetu. To je prvi put da se evropski grad našao na vrhu liste godišnjeg globalnog istraživanja Ekonomist grupe. Istraživači rangiraju 140 gradova u… »

Parižani „užasnuti“ pisoarima na otvorenom

Danas 14.08.2018
Krstarenje Senom je jedan od najpopularnijih načina da se vidi Pariz, ali domaćini se žale da nova instalacija može da pokvari to iskustvo. Obojeni u crveno i potpuno izloženi pogledima, pisoari su postavljeni širom grada, kako bi se smanjilo… »

Povećan vojni budžet SAD za narednu godinu

Danas 14.08.2018
Predsednik Donald Tramp potpisao Predsednik Sjedinjenih Amerilkih Država Donald Tramp potpisao je danas u vojnoj bazi Fort Dram vojni budžet za narednu finansijsku godinu u iznosu od 716 milijardi dolara, što je za 20 milijardi više nego što je… »

Meksička mafija najjača na svetu, albanska na petom mestu

Danas 13.08.2018
Meksički narko-kartel je najjača i najopasnija mafijaška organizacija na svetu, a među pet najjačih mafija, prema procenama policijskih eksperata, ubraja se i albanska mafija koja je u „usponu“ u Velikoj Britaniji, prenosi RTCG tekst agencije… »

Norveški ministar dao ostavku jer nije obavestio Vladu o putu

Danas 13.08.2018
Norveški ministar ribarstva Per Sandberg je danas podneo ostavku, zbog oštrih pritisaka jer nije obavestio vladu o privatnim putovanjima u Iran i Kinu. Pedesetosmogodišnji Sandberg nije naveo razlog zašto nije unapred obavestio vladu o… »

Kako su se neki poslovi radili pre Gugla

Danas 14.08.2018
Da li je okej da moja mačka postane vegan? Kako bebe tako sveže mirišu? Šta je ljubav? Za 20 godina od kada se pojavio, Gugl je odgovorio na mnoga raznovrsna pitanja, postao glagol, a nedavno je dobio kaznu na 5 milijardi dolara pošto je utvrđeno da… »

Većina Izraelaca i Palestinaca protiv modela dve države

Danas 14.08.2018
Samo mali deo Jevreja i Palestinaca podržava rešenje dve države, prema najnovijoj anketi. Najveća podrška ovom modelu je bila i ostala među Arapima koji žive u Izraelu. Anketa objavljena u ponedeljak, kojom su se ispitivali aspekti trajnog mirovnog… »