Izvor: Dojče vele arhiva vesti 14.08.2018

Londonska policija sumnja na teroristički napad

Dojče vele 14.08.2018
Jedan auto je jutros namerno udario u ogradu parlamenta u Londonu. Povređeno je nekoliko prolaznika. Londonska policija je uhapsila vozača. Istragu su preuzele britanske antiterorističke jedinice. Britanska policija polazi od toga da je jutrošnji… »

Skupština RS traži da se povuče izveštaj Komisije o Srebrenici

Dojče vele 14.08.2018
Narodna skupština Republike Srpske na zahtev predsednika Milorada Dodika traži od Vlade RS povlačenje Izveštaja Komisije o Srebrenici i formiranje nezavisne komisije. Narodna skupština traži od Vlade Republike Srpske da povuče izveštaj Komisije o… »

Većina Izraelaca i Palestinaca protiv modela dve države

Dojče vele 14.08.2018
Samo mali deo Jevreja i Palestinaca podržava rešenje dve države, prema najnovijoj anketi. Najveća podrška ovom modelu je bila i ostala među Arapima koji žive u Izraelu. Anketa objavljena u ponedeljak, kojom su se ispitivali aspekti trajnog mirovnog… »

Mrtve reke i ribe

Dojče vele 14.08.2018
Tokom protekle sedmice, tone mrtve ribe izvučene su iz nemačkih reka i jezera jer nisu mogle da prežive ekstremnu toplotu i nedostatak kiše. Globalno zagrevanje je jedan od faktora koji menja prirodno stanište ribe. Iako je reka Drajzam dugačka… »

Kola sa ležajima i pokret za prava crnaca

Dojče vele 14.08.2018
U utemeljitelje pokreta za prava crnaca spadaju obrazovani i samosvesni Afroamerikanci koji su krajem 19. veka radili specifičan posao – bili su domaćini kola sa ležajevima američke železnice. Pulman – to je reč koja se poistovećuje sa… »

Kriza u Turskoj - Opasnost za evropsku ekonomiju?

Dojče vele 14.08.2018
Investitori gube poverenje u nekadašnjeg ekonomskog reformatora Erdogana. Kriza na Bosforu bi ga mogla koštati vlasti. Ona bi mogla da pogodi i evropsku ekonomiju, ali razloga za strah nema, smatra Henrik Beme. Ne zavaravajmo se: Naravno da Međunarodni… »

Svemirska armija - simbolična politika

Dojče vele 14.08.2018
Najava Vašingtona da će stvoriti „Svemirsku komandu SAD“ neće ništa promeniti kada je reč o vojnom i civilnom istraživanju svemira, smatra Fabijan Šmit. Jedni to vide kao znak da je rat zvezda konačno shvaćen ozbiljno. Zapad će možda u… »

Zašto Nemci kukaju više od drugih?

Dojče vele 14.08.2018
Nemcima trenutno ide dobro, ali se oni u poređenju sa drugim narodima, mnogo češće žale i kukaju. Mnogi Nemci u sebi uvek imaju određeni unutrašnji strah, kako su ga Amerikanci nazvali „nemački strah" (German Angst). Najpre dobra vest: kukanje… »

Levica i Demohrišćani?

Dojče vele 14.08.2018
Izjava jednog političara CDU sa istoka Nemačke - da bi trebalo razmotriti saradnju sa Levicom - izazvala je žestoke reakcije njegovih partijskih kolega sa zapada, a korpu je dobio i od Levice na istoku Nemačke. Od izbora za Bundestag prošle jeseni u… »