Izvor: Glas Amerike/Svet arhiva vesti 14.08.2018

London: Automobil udario u barijeru ispred parlamenta, povređeni pešaci

Glas Amerike 14.08.2018
LONDON — Jedan broj ljudi povređen je kada je automobil udario u bezbednosne barijere ispred zgrade britanskog parlamenta u utorak, a vozač je uhapšen, saopštila je policija. Policija kaže da nije mogla odmah da odredi da je incident u vezi sa… »

Erdogan preti bojkotom američkih elektronskih uređaja

Glas Amerike 14.08.2018
Predsednik Turske, Rečep Tajip Erdogan, zapretio je da će bojkotovati američke eletronske uređaje, kao odgovor na, kako je rekao, ciljani ekonomski rat koji SAD vode protiv njegove zemlje. Diplomatski spor između dve zemlje doveo je i do ekonomske… »

Oluja srušila deo vijadukta u Italiji, najmanje 35 mrtvih

Glas Amerike 14.08.2018
Zamenik italijanskog ministra saobraćaja izjavio je da je najmanje 35 osoba stradale kada se tokom snažne oluje srušio deo vijadukta u Đenovi na severu zemlje. "Nedopustivo je da ovako važan vijadukt... nije bio izgrađen da se izbegne ovakvo… »

Tramp nazvao bivšu saradnicu "psom" koji je zaslužio da bude otpušten

Glas Amerike 14.08.2018
Nastavlja se skandal izmedju predsednika Donalda Trampa i bivše saradnice u Beloj kući i zvezde rijaliti šou programa Omarose Manigolt Njuman, koja je objavila snimke svojih razgovora sa predsednikom i šefom osoblja u Beloj kući. Predsednik Tramp je… »

Ko plaća najveću cenu u Trampovom ratu tarifama?

Glas Amerike 14.08.2018
Tarife koje su Sjedinjene Države uvele na proizvode uvezene iz Kine, Evrope i drugih djelova svijeta mogle da bi nanesu štetu američkim potrošačima i malim preduzećima, a ne da im pomognu. Analitičari ocjenjuju da u današnjoj globalnoj ekonomiji… »