Izvor: Glas Zapadne Srbije arhiva vesti 14.08.2018

Danas pretežno sunčano i toplo, uveče kiša i grmljavina

Glas Zapadne Srbije 14.08.2018
U Srbiji će danas biti pretežno sunčano i toplo sa maksimalnom temperaturom do 34 stepena, sa slabim i umerenim jugoistočnim vetrom, dok se uveče i tokom noći na severu i zapadu očekuje naoblačenje sa kišom, pljuskovima, grmljavinom i pojačanim… »

Korito Despotovice potpuno očišćeno

Glas Zapadne Srbije 14.08.2018
Gornji Milanovac - Svakodnevna sanacija i čišćenje reke Despotovice u Brđanima, na mestu gde je ova reka više puta plavila i stvarala probleme meštanima, privodi se kraju, saopšteno je na sajtu opštine Gornji Milanovac. Završetkom ovih radova… »

Vožnju platili pesnicama, auto otisnuli niz liticu

Glas Zapadne Srbije 14.08.2018
Nova Varoš - Taksistu Vladimira Ćirušića (36) iz Nove Varoši brutalno su pretukla dvojica sugrađana, sa inicijalima V.T. a potom su njegovo vozilo “fiat stilo” otisnuli niz liticu duboku više od 100 metara. Napad na vozača dogodio se u noći… »

Nadmetanje za prodaju imovine konfekcije „Javor” u Ivanjici

Glas Zapadne Srbije 14.08.2018
Ivanjica - Poverenik stečajnog upravnika Aleksije Kaluđerović oglasio je prodaju nepokretne i pokretne imovine preduzeća za proizvodnju konfekcije i tkanina, eksport-import, trgovina „Javor” doo u stečaju Ivanjica, javnim nadmetanjem. Predmet… »

Dačić uručio ključeve 15 stanova za izbeglice u Arilju

Glas Zapadne Srbije 14.08.2018
Arilje - Ministar spoljnih poslova Ivioca Dačić svečano je danas uručio ključeve 15 stanova u Arilju za izbeglice iz Bosne i Hecegovine i Hrvatske u okviru Regionalnog stambenog programa u Srbiji. Dačić je naveo da je izgradnja stanova u Arilju… »

Uhapšen pljačkaš menjačnica

Glas Zapadne Srbije 14.08.2018
Užice / Prijepolje - Zajedničkim radom, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Prijepolju i Užicu uhapsili su D. B. (1986) iz Prijepolja, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela razbojništvo i razbojništvo u pokušaju… »

Odsad kuća i pravno na ženi stoji

Glas Zapadne Srbije 14.08.2018
Priboj - Novi zakon o postupku upisa u katastar, omogućava automatski upis supružnika kao suvlasnika nad imovinom stečenom u toku braka, čime se povećava pravna sigurnost žena. Primeri nekoliko pribojskih sela, čije su se žene udružile i postale… »

Počinje Gospojinski post, najkraći je ali i najstrožiji

Glas Zapadne Srbije 14.08.2018
Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici 28. avgusta obeležavaju praznik Uspenja Presvete Bogorodice, poznatiji kao Velika Gospojina, a post u čast ovog dana počinje već danas, 14. avgusta. To je najkraći, dvonedeljni post, ali veoma strog, ispred… »

Vučić: SPS ne bi izašao iz vlade ni za šta na svetu

Glas Zapadne Srbije 14.08.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da ne smatra da će SPS da izađe iz Vlade Srbije, ali i poručio da svako kome se nešto ne sviđa može da ide. On je precizirao da se to odnosi i na neke iz njegove, ali i iz drugih partija. "Samo da se… »

Vučić: Ulaganja u vojsku da bi smo sačuvali zemlju i slobodu

Glas Zapadne Srbije 14.08.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će država ulagati u vojsku, jer je potrebno da ona bude snažna, „da bi sačuvali svoju zemlju, njenu slobodu i nezavisnost“ i da bi vojska bila spremna da deluje protiv svakog agresora i… »