Izvor: InfoKG arhiva vesti 14.08.2018

Politehnička i Druga tehnička više ne postoje, Kragujevac dobio NOVU ŠKOLU

InfoKG 14.08.2018
Spajanjem Politehničke i Druge tehničke škole, Kragujevac od 1. septembra dobija novu - Srednju stručnu školu. Procesom diriguje Vlada republike Srbije, a u prvoj fazi je, na nivou države, od 14 srednjih škola spajanjem dobijeno novih sedam. Deo… »

Požar: Goreo restoran "Palas"

InfoKG 14.08.2018
Restoran „Palas“ u naselju Sunčani breg juče oko 15 sati zahvatio je požar, u kome povređenih i nastradalih nije bilo. Izgorela je spoljna strana zida od lima i rigipsa, površine oko 35 kvadrata. Zahvaljujući brzoj intervenciji pripadnika… »

Na drugoj velikoj letnjoj akciji prikupljeno 80 jedinica krvi sa kojima se može spasiti 240 života! (FOTO)

InfoKG 14.08.2018
U okviru druge velike letnje akcije dobrovoljnog davanja krvi, koja je održana u hotelu „Kragujevac“ prikupljeno je oko 80 jednica dragocene tečnosti. U Crvenom krstu su zadovoljni odzivom građana i naglašavaju da se sa prikupljenim jedinicama… »

"Forma ideale" kupila "Metal sisteme" za 4,7 miliona evra

InfoKG 14.08.2018
Najpoznatiji domaći proizvodjač nameštaja, kompanija Forma ideale iz Kragujevca, izlicitirala je kupovinu kragujevačke fabrike u stečaju Metal sistemi po ceni od oko 4,7 miliona evra, piše portal Glas Šumadije. Metal sistemi su do sredine 2015… »

Aleks Kelman na Letnjoj sceni SKC-a

InfoKG 14.08.2018
Aleks Kelman predstaviće svoj muzički projekat kragujevačkoj publici sutra od 22 časa na Letnjoj sceni SKC-a. Alex Kelman je muzički projekat sibirskog umetnika i producenta Aleksa Kelmana. Muzički izraz je mešavina prelepih, bučnih gitara… »

„Aviončić“ dobio najsavremenije IGRALIŠTE (FOTO)

InfoKG 14.08.2018
Najveće i najmodernije privatno obdanište u Srbiji, “Aviončić”, dobilo je najsavremenije igralište koje se nalazi na krovu Mikro tržnice “Sava” na Aerodromu. Igralište se prostire na 1.200 kvadratnih metara i sadrži multifunkcionalne i… »

Strelcima “Čika Mate” šest medalja na “Velikoj nagradi Novog Sada”

InfoKG 14.08.2018
Strelci “Čika Mate” osvojili su pet medalja, zlatnu, tri srebrne i bronzanu, na streljačkom mitingu “Velika nagrada Novog Sada”. Najuspešniji je bio Milutin Stefanović, a medalje su osvojili i Stevan Pletikosić i Nevena Armuš. Strelac… »

Američki arheolozi ponovo istražuju Kragujevac (FOTO)

InfoKG 14.08.2018
Američki arheolozi Brajan Henks i Mark Berman profesori sa Univerziteta u Pitsburgu i ove godine rade arheološka istraživanja u saradnji sa Zavodom za zaštitu spomenika kulture na neolitskim lokalitetima u Kragujevcu i okolini. Američki arheolozi… »