Izvor: Jugmedia arhiva vesti 14.08.2018

Priprema za manifestaciju “Izađi mi na teglu”

Jugmedia 14.08.2018
Takmičarsko kulinarski karavan „Izađi mi na teglu“ boraviće u Vlasotincu 25. Avgusta, pa iz Turističke organizacije pozivaju sugrađane da okupe ekipe i dođu da spremaju ajvar, uz mnogo zabave, poklona i nezaboravnog druženja. “Pored… »

Ugrožen riblji fond na Vlasinskom jezeru, voda se povukla za 5 metara, obala smrdi!

Jugmedia 14.08.2018
Količina vode na Vlasinskom jezeru smanjuje se iz godine u godinu, ali ovog leta je to drastično vidljivo jer se obala povećala za skoro celih 5 metara, koliko se spustio i nivo vode u samom jezeru. O razlozima se samo nagađa. Ribolovci misle da se… »

Nova LED rasveta do jeseni u celoj vlasotinačkoj opštini

Jugmedia 14.08.2018
Na teritoriji opštine Vlasotince počelo je postavljanje LED rasvete po ugovoru o javno – privatnom partnertstvu za vršenje usluga rekonstrukcije, racionalizacije i održavanja javnog osvetljenja. Prve nove sijalice postavljene su u Batulovcu, zatim u… »

Od 55, sportistima isplaćeno 39,6 miliona dinara

Jugmedia 14.08.2018
Sportskim klubovima i organizacijama kojima je odobreno programsko finansiranje u oblasti sporta je isplaćena četvrta rata u iznosu od 7,7 miliona dinar, saopšteno je danas iz kabineta gradonačelnika Leskovca. Prethodna rata je islaćena sredinom… »

Pomoć Helpa za 6 žena i 9 muškaraca

Jugmedia 14.08.2018
Šef nemačke organizacije Help, kancelarije u Vranju Bane Stanojković i predsednik opštine Bela Palanka Goran Miljković poptisaće u sredu, 15. avgusta, u toj varoši ugovore o donaciji sa 15 finalnih korisnika grantova u opremi za samozapošljavanje… »

Jedna saobraćajna nezgoda, vređanje policajca i tuča

Jugmedia 14.08.2018
Na području Policijske uprave Vranje, u ponedeljak 13. avgusta registrovana je jedna saobraćajna nezgoda, saopštila je policija. “Jedna osoba je zadobila lake telesne povrede. Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola zadržana je jedna osoba na… »

Gojko Ivanović skuvao najbolju riblju čorbu u Sijarinskoj banji

Jugmedia 14.08.2018
Najukusniju riblju čorbu skuvao je Gojko Ivanović koji je sa svojom ekipom osvojio zlatni kotlić, na ovogodišnjoj tradicionalnoj manifestaciji „Zlatni kotlić gejzera“, održanoj u nedelju 12. avgusta osmi put po redu u Sijarinskoj Banji. Veštine… »

Sloga pobednik 40. memorijalnog fudbalskog turnira u Lipovici

Jugmedia 14.08.2018
Pobednik tradicionalnog memorijalnog turnira “Sule – Zorča – Muljko“ je ekipa domaće Sloge, koja je ovog vikenda u Lipovici u finalu rezultatom 2:0 savladala ekipu Šumadije iz Razgojne. Na turniru su učestvovale i ekipe Bobišta i Moravca iz… »

Sindikat: Katastrofalan položaj zaposlenih u Pirotskom okrugu

Jugmedia 14.08.2018
Veće Saveza Samostalnih sindikata za Pirot, Babušnicu, Belu Palanku i Dimitrovgrad na vanrednoj sednici ocenilo je da je materijalno-socijalni položaj zaposlenih u Pirotskom okrugu više nego katastrofalan, posebno u opštinama Bela Palanka, Babušnica… »

ISTINA ili Trojanove uši

Jugmedia 14.08.2018
Pre neki dan moj prijatelj, mladi doktor istorijskih nauka, u društvu još iskusnjih koji ga podržaše, zameri mi što se na Fejsbuku prisećam, zapravo potenciram srpske podele u građanskom ratu od 1941 do 1944. pa idem i dalje prozivajući komuniste… »