Izvor: Južne vesti arhiva vesti 14.08.2018

Spajaju se 2 srednje škole u Babušnici

Južne vesti 14.08.2018
Odlukom Vlade o promenama mreže srednjih škola, gimnazija i srednjih stručnih škola, gasi se 14 škola u Srbiji, a umesto njih će biti formirano 7. Među njima se nalaze i Gimnazija “Vuk Karadžić” u Babušnici i Tehnička škola, a one će biti… »

Tači ponovo o pripajanju Preševske doline, Merkelova protiv promene granica

Južne vesti 14.08.2018
Predsednik Kosova Hašim Tači pozvao je političke lidere Albanaca sa Kosova i juga Srbije da se ujedine oko pripajanja Preševa, Bujanovca i Medveđe Kosovu, a kosovska opozicija navodi da Tači manipuliše osećanjima Albanaca iz Preševske doline… »

Direktor Rebić: Više policije na niškim ulicama, dok se ne uhapse oni koji pale kola

Južne vesti 14.08.2018
Nakon zapaljenog automobila zamenika gradonačelnika Niša, policijskih službenika, došla su na red i kola biznismena. Dok Nišlije strahuju, direktor policije Vladimir Rebić kaže da je naložio da se u narednom periodu angažuju svi policajci, da se… »

Ruska stranka protiv ulice Dragiši Cvetkoviću u Nišu

Južne vesti 14.08.2018
To što nekadašnji predsednik Vlade Kraljevine Jugoslavije Dragiša Cvetković, rodom iz Niške Banje, ima ulicu u Nišu je “opšta sramota”, tvrdi predsednik Ruske stranke u Nišu Miroslav Milosavljević, sa objašnjenjem da je Cvetković uveo… »

Droga i devize u donjem vešu i salveti

Južne vesti 14.08.2018
Manja količina narkotika i neprijavljene devize zaplenjene su na Graničnom prelazu Gradina, a kako kažu u Upravi carina, putnici misle da su velike gužve tokom letnje sezone prilika da prođu sa zabranjenom, sumnjivom ili neprijavljenom robom… »

U Vlasotincu takmičenje za najbolji ajvar

Južne vesti 14.08.2018
Nadmetanje majstora u pravljenju ajvara održaće se u Vlasotincu 25. avgusta, a organizatori ove godine najavljuju dobru zabavu i druženje, kao i vredne nagrade za pobednike. Ekipe se mogu prijaviti na mejl adresu turist.org.vla@gmail.com ili na brojeve… »

Gradonačelnik Niša se ne bavi borbom protiv korupcije, iako je na čelu tima čiji je to posao

Južne vesti 14.08.2018
Prvi čovek Niša Darko Bulatović je pre više od godinu dana formirao tim koji bi trebalo da usvoji novi Lokalni antikorupcijski plan i formira novo telo koje će se boriti protiv korupcije u gradu. Međutim, dosad nije rukovodio timom čiji je tvorac i… »

Privatizovali državni restoran u Beloj Palanci, vlasništvo dokazuju 15 godina

Južne vesti 14.08.2018
Porodici Drobnjak iz Bele Palanke je, kako kažu, Opština oduzela restoran "Vrelo" u ovoj varošici, koji su oni sa još 3 objekta kupili 2003. godine u procesu privatizacije, ali ni posle 3 sudske presude i 9 rešenja Ministarstva finansija, oni i dalje… »

Sve češći napadi stršljena u Topličkom okrugu

Južne vesti 14.08.2018
Za poslednjih mesec dana, a naročito od početka ovog meseca gotovo svakodnevno od 10 do 15 građana zatraži pomoć prokupačke Hitne službe zbog uboda stršljena. U ovoj službi naglašavaju da su se pacijenti uglavnom javljali sa nateklinama u… »

Oprema za tekstilnu industriju zaplenjena kod Dimitrovgrada

Južne vesti 14.08.2018
Mašine za tekstilnu industriju i PVC stolariju, kako navode u Upravi carina, koja se nalazila među repro-materijalom i opremom zaplenjena je na Gradini. Zadržana je i roba sumnjivog porekla. Tovar je bio namenjen firmi iz Novog Pazara, a među… »