Izvor: N1 Info/Svet arhiva vesti 14.08.2018

Srušio se most kod Đenove, stradalo 35 osoba, 440 evakuisano

N1 Info 14.08.2018
Vijadukt na autoputu A10, koji prolazi kroz italijanski grad Đenovu se urušio, a u nesreći je stradalo najmanje 35 osoba, među kojima je i jedno dete. U trenutku rušenja na mostu se nalazilo tridesetak vozila. Evakuisano je 440 stanara zgrada u… »

Automobilom udario u ogradu ispred britanskog parlamenta

N1 Info 14.08.2018
Dve osobe su povređene kada je automobil udario u bezbednosnu barijeru oko zgrade britanskog parlamenta u Londonu, saopštio je Skotland jard. Zamjenik komandanta policije u Londonu Nil Basu rekao je novinarima da se muškarac, koji je jutros automobilom… »

Erdogan poručuje SAD: Bojkotovaćemo vaše Ajfone

N1 Info 14.08.2018
Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan najavio je mogućnost da njegova zemlja bojktuje američke električne proizvode, posle spora s Vašingtonom koji je pojačao pad turske valute. Erdogan, koji ne pokazuje da bi mogao odstupiti u sporu sa SAD… »

Noć vandalizma u Švedskoj - zapaljene desetine automobila

N1 Info 14.08.2018
Maskirani mladići zapalili su noćas desetine automobila u Švedskoj i gađali policiju kamenicama, što je premijer Stefan Lofven kritikovao kao "ekstremno organizovanu" noć vandalizma. Dve osobe su uhapšene. Portparol policije Hans Lipens je rekao da… »

Tramp nazvao bivšu pomoćnicu u Beloj kući "psetom"

N1 Info 14.08.2018
Američki predsednik Donald Tramp je svoju bivšu pomoćnicu u Beloj kući Omarosu Manigo Njumen nazvao "psetom", pošto je nastavila javno da objavljuje snimke nastale dok je s njim sarađivala. Njihova je svađa eskalirala po objavljivanju knjige… »

Oslobođeni grčki vojnici uhapšeni u Turskoj

N1 Info 14.08.2018
Turski sud je naredio puštanje na slobodu dvojice grčkih vojnika uhapšenih na granici u martu, do početka suđenja, prenela je Anadolija. Grčki vojnici su uhapšeni pošto su prešli grčko-tursku granicu i našli se, prema njihovim rečima greškom… »

Pogubljenje u Nebraski posle 20 godina, prvi put injekcijom

N1 Info 14.08.2018
Američka savezna država Nebraska izvršila je prvo pogubljenje posle više od dve decenije, do sada neisprobanom kombinacijom lekova koja je uključivala i prvu upotrebu snažnog opijata fentanila u smrtonosnoj inekciji. Smrtna kazna je izvršena nad… »

Maduro: Gorivo da poskupi, krijumčari nanose štetu državi

N1 Info 14.08.2018
Predsednik Venecuele Nikolas Maduro izjavio je da cena goriva treba da poraste kako krijumčari više ne bi mogli da nanose milionsku štetu državi. "Benzin mora da se prodaje po međunarodnoj ceni da bi se zaustavilo krijumčarenje u Kolumbiju i… »

Sveštenici u Pensilvaniji zlostavljali više od 1.000 dece

N1 Info 14.08.2018
Najmanje 1.000 dece, a moguće i mnogo više od toga, zlostavljale su stotine katoličkih sveštenika u šest pensilvanijskih parohija, dok su viši zvaničnici crkve to zataškavali, navodi se u izveštaju istražne porote. Porota je saopštila da veruje… »

Iz Venecuele izbeglo skoro 2,3 miliona ljudi

N1 Info 14.08.2018
Portparol UN Stefan Dižarik rekao je da je skoro 2,3 miliona Venecuelanaca napustilo tu zemlju, pogođenu političkom i humanitarnom krizom, zbog nestašice hrane i lekova. Ti ljudi su otišli u druge zemlje Južne Amerike, poput Kolumbije, Ekvadora… »