Izvor: Niške vesti arhiva vesti 14.08.2018

POMOĆ ZA UČESNIKE RATA 1990-1999.GODINE: Socijalne karte za ratne veterane

Niške vesti 14.08.2018
Radi se o podacima koji su rezultat socijalnih karata koje se od početka juna rade za sve učesnike u ratnim sukobima od 1990 – 1999.godine kako bi se stekao uvid u njihovo socijalno stanje i obezbedila im se pomoć. Ovom povodom je održan i sastanak… »

Jenjava epidemija malih boginja u niškom kraju

Niške vesti 14.08.2018
„Za objavljivanje populacione epidemije potrebno je da prođe period od 40 dana od kada je prijavljen poslednji oboleli, a mi smo poslednju prijavu sumnje na morbile u Nišu imali pre otprilike tri nedelje“, izjavio je epidemiolog Mirko Ilić. On je… »

Trenirajte aikido besplatno do kraja avgusta

Niške vesti 14.08.2018
Polaznicima je potrebna samo dobra volja i zdravlje. Cilj besplatnih treninga ove moderne japanske veštine je, rekli su u klubu Bušido, koji ih i organizuje, zainteresovati što više ljudi za novu sezonu, koja počinje septembra. „Ciljna grupa su nam… »

Poznati niški književnik i matematičar Stojan Bogdanović objavio dve nove knjige

Niške vesti 14.08.2018
Jedan od najboljih srpskih matematičara i književnika Nišlija Stojan Bogdanović (74) svoj veoma bogat književni opus nedavno je obogatio objavljivanjem knjige proznih zapisa „Bog je ludilo“ i speva „Prvi poljubac“. Prema Bogdanovićevim… »

NOVA MREŽA ŠKOLA: Tehničke škole „12. februar“ i „Milutin Milanković“ postaju jedna

Niške vesti 14.08.2018
Obrazovni profili koja su deca upisala ostaju, tako da roditelji ne moraju da brinu o njihovom nastavku školovanja. Jednostavno, od dve dobili smo jednu, kaže Gejo. „Umesto dva, sada ćemo imati jednog direktora, jedan školski odbor, jednog sekretara… »

TRAMVAJ za nezaborav

Niške vesti 14.08.2018
Tramvaj za Niš i Nas. NOSTALGIJA. Železnička stanica – Niška Banja, DŽADA, duga kockom optočena, pruge se ukrštaju, šine zuje, točkovi kloparaju. Čika Žika kočničar, iz Jeronimove, baš iz Kuće zadužbine Jeronima, mota ručicu upravljača… »

Za Nataliju i Ivu: IX Balkanrock fest u Banovini

Niške vesti 14.08.2018
Niški Balkanrock fest održaće se po deveti put 31. avgusta u dvorištu Univerziteta u popularnoj Banovina. Festival će biti humanitarnog karaktera jer će preko berze, koja će biti otvorena sat vremena pre početka muzičkog dela festivala… »

JKP Naissus: Radovi na vodovodnoj mreži

Niške vesti 14.08.2018
Ekipe JKP „Naissus“ danas će, pored redovnih aktivnosti, raditi u ulicama: Ul. Zelengorska, ul. Cara Lazara, ul. Topličkog Partizanskog Odreda (Novo Selo); Ekipe će u okviru planskog održavanja kanalizacione mreže danas raditi u ulicama: Ul… »

Takmičari BK „Vitez“ ponovo u ringu

Niške vesti 14.08.2018
Most kraj Tvrđave večeras će biti u znaku boksa. U organizaciji Bokserskog saveza Srbije, GO Medijana i Nišavskog upravnog okruga, a u saradnji sa BK „Vitez“ i BK „Naissus“ iz Niša, u utorak 14. avgusta sa početkom od 17:00h održaće se dan… »

Niški osnovci na konferenciji u Armaviru

Niške vesti 14.08.2018
Osnovna škola ,,Bubanjski heroji“ iz Niša dobila je poziv za učešće na 11. Međunarodnoj Kubansko-Terskoj naučno-praktičnoj konferenciji ,,Iz istorije i kulture linejnih kozaka Severnog Kavkaza“, koja će se održati u državnom pedagoškom… »