Izvor: Nova ekonomija/Svet arhiva vesti 14.08.2018

Srušio se vijadukt kod Đenove, na desetine mrtvih

Nova ekonomija 14.08.2018
Vijadukt na autoputu A10, koji prolazi kroz italijanski grad Đenovu danas se urušio, saopštila je vatrogasna služba, dodajući da su neka vozila završila u ponoru. Kako prenosi italijanska agencija Ansa, nađeno je stradalo, zasad 11 osoba, među… »

Kolima probio ogradu ispred britanskog parlamenta, više ljudi povređeno

Nova ekonomija 14.08.2018
Jedan muškarac je uhapšen nakon što je kolima uleteo u bezbednosnu ogradu ispred britanskog parlamenta u Londonu, saopštila je policija. Povređeno je nekoliko pešaka, navodi se u saopštenju, prenosi BBC. Incident se dogodio oko 7:37 po lokalnom… »

Erdogan SAD-u: Bojkotovaćemo vaš Ajfon, postoji i Samsung

Nova ekonomija 14.08.2018
Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan najavio je bojkot elektronskih proizvoda iz SAD, dok istovremeno stižu izveštaji da se turska lira polako oporavlja. Erdogan je istakao da Turska preduzima neophodne mere po pitanju ekonomije, navodeći da je… »

FBI otpustio je svog zvaničnika Pitera Stroka zbog poruka protiv Donalda Trampa

Nova ekonomija 14.08.2018
FBI otpustio je svog zvaničnika Pitera Stroka, koji je postao meta republikanskog gneva zbog tekstualnih poruka protiv Donalda Trumpa, piše Vašington post. U jednoj od tih poruka, Strok je obećao da će sprečiti Trampovu izbornu pobedu. Akcija protiv… »

Najmanje 17 vojnika ubijeno u napadu talibana u Avganistanu

Nova ekonomija 14.08.2018
U napadu talibana na vojnu bazu u severnom delu Avganistana ubijeno je najmanje 17 vojnika, a ranjeno 19, saopštili su zvaničnici. Portparol avganistanskog Ministarstva odbrane Gafor Ahmad Džaved izjavio je da su pobunjenici kasno sinoć "pregazili"… »

Koverte sa sumnjivim prahom poslate u ambasade SAD-a i Izraela u Berlinu

Nova ekonomija 14.08.2018
Nemačka policija je saopštila danas da istražuje dve sumnjive koverte sa belim prahom koje su poslate na adrese ambasada SAD i Izraela u Berlinu. Portparolka policije Hajdi Vot kaže da su stručnjaci koji su analizirali sadržaj dve koverte, poslate… »

FBI upozorio banke da njihovim bankomatima preti opasnost od hakera

Nova ekonomija 14.08.2018
FBI je upozorio banke da njihovi bankomati mogu da budu meta hakera. Blog Krebs on Security koji vodi novinar Brajan Krebs objavio je ovu potencijalnu pretnju. U njegovom tekstu piše da je FBI bankama pre vikenda poslao poverljivo upozorenje u kome se… »

Islamska država u Siriji i Iraku trenutno broji između 20.000 i 30.000 članova

Nova ekonomija 14.08.2018
Islamska država u Siriji i Iraku trenutno broji između 20.000 i 30.000 članova, pokazuje najnoviji izveštaj Ujedinjenih nacija. U izveštaju se navodi i da njihova, ali i Al Kaidina globalna mreža, predstavljaju rastuću pretnju. Uprkos porazu… »

Srbin hakovao FIFA server, prisvojio više od 300.000 dolara

Nova ekonomija 14.08.2018
Preti mu pet godina zatvora. Martin Maršić (25), državljanin Srbije, optužen je zbog hakovanja servera kompanije koja pravi igrice za FIFA i krađu kodova i valute u popularnoj igrici FIFA 18. Maršić je distribuirao kopije igrice na 17.000 računa… »

Bivši agent CIA pozvao SAD da odbiju njegovo izručenje Crnoj Gori

Nova ekonomija 14.08.2018
Nakon što je crnogorsko tužilaštvo zatražilo hapšenje bivšeg operativca CIA Džozefa Asada nekadašnji agent odbacio je te optužbe. On je pozvao SAD da odbiju zahtev za njegovo izručenje. Crna Gora ga optužuje za učešće u pokušaju državnog… »