Izvor: Plus online arhiva vesti 14.08.2018

Slaviša Svilarov: Seča stabala u Takovskoj po projektu i odluci Komisije. Uredjujemo trotoar i kolovoz u ovoj ulici. U drugoj…

Plus online 14.08.2018
Gradska uprava Pirot nastavlja da finansira uredjenje ulica u gradu. Kako reče, Slaviša Svilarov, direktor Javnog preduzeća za planiranje i uredjenje, ulazi se u drugu fazu radova. U okviru tog programa, ovih dana počeli su radovi na nekoliko… »

Počeo Gospojinski post, koji prethodi velikom hrišćanskom prazniku Uspenje presvete Bogorodice

Plus online 14.08.2018
Gospojinski post počeo je danas, na dan Svetih mučenika Makaveja, a prethodi velikom hrišćanskom prazniku, Uspenje presvete Bogorodice, poznatijem kao Velika Gospojina, koji se proslavlja 28. avgusta i poznat je kao praznik majki i dece, kada žene… »

Servisne informacije

Plus online 14.08.2018
HE Pirot Bojan Ćirić, el.inž.rukovalac centralne komande, Služba proizvodnje HE Pirot, obaveštava da će u četvrtak, 06.09. 2018. HE Pirot biti u sistemu EPS-a od 8 do 22 h… »

Grad Pirot sufinansira ugradnju individualnih mernih uredjaja i izradu elaborata energetske efikasnosti

Plus online 14.08.2018
U cilju povećanja energetske efikasnosti grad Pirot je 23. jula raspisao javni poziv namenjen sugradjanima za ugradnju individualnih mernih uredjaja i izradu elaborata energetske efikasnosti. Konkurs je juče završen. Prema rečima samostalnog referenta… »

Pasarela prema Bolnici konačno se adaptira. Radove finansira Gradska uprava, jer se republičke institucije, čija je obaveza…

Plus online 14.08.2018
Problem je dugogodišnji. Posebno se o tome govorilo kada je u Barju bio Vašar. Pešačka pasarela preko autoputa “pretila” je sugradjanima, bila je ruinirana, stepenice skoro nisu postojale, a tu svakodnevno prolazi veliki broj ljudi prema Opštoj… »

Škola Dušan Radović uskoro dobija najuredjenije dvorište! Radove finansiraju Grad Pirot i Ministarstvo privrede

Plus online 14.08.2018
Škola koja je najduže čekala na konačno uredjenje , uskoro će imati najlepše dvorište . Ministarstvo privrede i Gradskla uprava finansiraju uredjenje dvorišta Škole Dušan Radović. Izgled će biti potpuno izmenjen, sadržaji brojni, što će… »

Još pet slobodnih mesta u Ekonomskoj školi za neraspoređene učenike, sledeće nedelje počinje uređenje dvorišta

Plus online 14.08.2018
Na nivou Pirotskog okruga ostalo je desetak učenika koji treba da upišu srednju školu. Nekoliko učenika je ostalo neraspoređeno, a nekoliko nije polagalo prijemni ispit u junu. Prema planu polaganje prijemnog ispita za učenike koji nisu polagali u… »

Sarlah i Nišava “usporavaju” radove na Koridoru 10 nadomak Pirota

Plus online 14.08.2018
Koridor 10 približava se Pirotu! Ostalo je još nekoliko stotina metara da ova saobraćajnica punim profilom udje u tunele i “nastavi put” prema Dimitrovgradu. Radovi bi već bili gotovi da nije došlo do klizišta, naime, sa brda Sarlah odronila se… »

Skener uskoro u funkciji. Na potezu holandska firma

Plus online 14.08.2018
Krajem prošlog meseca došlo je do kvara na jednom od najsavremenijih uredjaja u dijagnostici, skeneru, u Opštoj bolnici u Pirotu. Ovlašćeni serviser je konstatovao kvar i sada se čeka isporuka odgovarajućeg dela za koji je nadležna holandska… »

Ministar Djordjević: Do kraja godine biće isplaćena razlika u roditeljskom dodatku

Plus online 14.08.2018
Razlika u roditeljskom dodatku za drugo, treće i četvrto dete, roditeljima će biti isplaćena do kraja godine, rekao je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević. Đorđević je tako odgovorio na pitanje zašto… »