Izvor: Politika/Svet arhiva vesti 14.08.2018

Srušio se vijadukt u Đenovi, desetine mrtvih (VIDEO)

Politika 14.08.2018
Nesreća se dogodila na glavnoj arteriji koja spaja italijansku rivijeru i južnu obalu Francuske. ĐENOVA/RIM – U rušenju nadvožnjaka u blizini Đenove danas je stradalo najmanje 30 ljudi, a broj žrtava će nastaviti da raste, izjavio je danas… »

Automobilom probio ogradu britanskog parlamenta

Politika 14.08.2018
London - Jedan muškarac uhapšen je u Londonu pošto je kolima udario u bezbednosnu ogradu ispred zgrade britanskog paramenta, saopštila je policija, navodeći da je nekoliko pešaka povređeno. Incident se odigrao nešto posle 7.30 sati po lokalnom… »

Erdogan: Bojkot elektronskih uređaja iz SAD

Politika 14.08.2018
Predsednik Turske kaže da država preduzima neophodne mere po pitanju ekonomije, navodeći da je važno zadržati čvrst politički stav. ISTANBUL - Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan najavio je da će njegova zemlja bojkotovati elektronske… »

FBI otpustio agenta zbog SMS poruka o Trampu

Politika 14.08.2018
VAŠINGTON - Federalni istražni biro otpustio je svog visokog zvaničnika Pitera Stroka, koji je postao meta republikanskog gneva zbog tekstualnih poruka protiv Donalda Trumpa, piše „Vašington post”. U jednoj od tih poruka, Strok je obećao da će… »

Napad talibana na vojnu bazu, ubijeno 17 vojnika

Politika 14.08.2018
KABUL - U napadu talibana na vojnu bazu u severnom delu Avganistana ubijeno je najmanje 17 vojnika, a ranjeno 19, saopštili su danas zvaničnici. Portparol avganistanskog Ministarstva odbrane Gafor Ahmad Džaved izjavio je da su pobunjenici kasno sinoć… »

Beč najbolji grad za život

Politika 14.08.2018
Beč je grad koji je najbolji za život po analizi Ekonomist intelidžensi junita (EIU), dok je najmanje pogodan za život Damask u Siriji, prenosi danas Bi-Bi-Si. Prema godišnjem izveštaju istraživačke službe britanskog lista „Ekonomist” među… »

Povišica u visini vojnog budžeta Turske

Politika 14.08.2018
Amerika na vojsku trošila više jedino na vrhuncu ratova u Iraku i Avganistanu. Šef Bele kuće potpisao je jedan od najvećih vojnih budžeta u istorije Amerike, naglasivši da je to „investicija koja će ojačati armiju SAD kao nikad dosad”… »

Dvojica grčkih vojnika puštena iz pritvora u Turskoj

Politika 14.08.2018
Ankara - Turski sud pustio je iz pritvora dvojicu grčkih vojnika koji su uhapšeni u Turskoj po optužbi za špijunažu, do početka suđenja. Grčka je ranije saopštila da su vojnici greškom prešli u Tursku dok su sledili trag osumnjičenih ilegalnih… »

Ostavka norveškog ministra zbog privatne posete Iranu i Kini

Politika 14.08.2018
Bez znanja vlade Per Sandberg putovao u Teheran sa verenicom, koja je bila mis Irana. Norveški ministar za ribarstvo Per Sandberg podneo je juče ostavku nakon oštrih kritika da je prekršio bezbednosne protokole time što je privatno putovao u Iran i… »

Duterte: Kina da pazi na ponašanje u spornim vodama

Politika 14.08.2018
Manila - Predsednik Filipina Rodrigo Duterte rekao je da je kinesko polaganje prava na vazdušni prostor iznad veštačkih ostrva i okolnoih voda u spornom Južnom kineskom moru „pogrešno” i da Peking ne treba da govori drugima da odu iz tih… »