Izvor: Pravda arhiva vesti 14.08.2018

Šiptari mu kažu da je "manipulator": Tači traži jedinstvo u cilju pripajanja Preševske doline!

Pravda 14.08.2018
Predsednik Kosova, Hašim Tači, putem Fejsbuka zahvalio je svim liderima i građanima Preševske doline koji podržavaju ostvarivanje ciljeva za ujedinjenje Preševa, Bujanovca i Medveđe sa Kosovom, a u okviru korekcije granica između Kosova i Srbije… »

"Pregazili smo je": Talibani osvojili vojnu bazu posle dva dana opsade! (video)

Pravda 14.08.2018
U napadu talibana na vojnu bazu u severnom delu Avganistana ubijeno je najmanje 17 vojnika, a ranjeno 19, saopštili su danas zvaničnici. Portparol avganistanskog Ministarstva odbrane Gafor Ahmad Džaved izjavio je da su pobunjenici kasno sinoć… »

Razlog-hapšenje đurića? Srbija sa „crvenom listom“ za kosovske zvaničnike?

Pravda 14.08.2018
Srpske vlasti su nedavno zabranile ulazak u Srbiju kosovskim zvaničnicima koji rade u kosovskim institucijama. Razlog za ovo naziva se „crvena lista“, prenosi RTK. Vlada Kosova je rekla da zbog ovog neće ostati u stanju mirovanja. Avni Arifi, šef… »

Lavrov stiže u Banjaluku sa porukom: Moskva spremna da podrži RS oko pitanja statusa

Pravda 14.08.2018
Moskva je spremna da podrži Republiku Srpsku da otvori pitanje svog osamostaljenja, naročito u kontekstu pregovora o konačnom rešenju za KiM, pišu "Novosti". Prema saznanjima lista, ovu poruku predsedniku RS Miloradu Dodiku trebalo bi da prenese… »

Da li će Asad biti izručen Crnoj Gori?

Pravda 14.08.2018
Američki Stejt department saopštio je, povodom poziva bivšeg operativca CIA-e Džozefa Asada, da odbiju zahtev Crne Gore za njegovo izručenje, da "Sjedinjene Američke Države ne komentarišu da li su zahtevi za izručenje podneseni u određenim… »

Prizor koji ledi krv u žilama Srbi hrle u ovu crkvu punu zmija, maze ih i mole se sa njima! (video)

Pravda 14.08.2018
Kefalonija je pored prelepih plaža čuvena i po jednoj specifičnosti koja se dešava samo u avgustu mesecu u malom selu Markopulo na jugoistoku ostrva. Naime, u crkvi koja je smeštena u ovom selu svake godine u avgustu, na praznik Uspenja Presvete… »

"Na meti": Istinita priča koja vas neće ostaviti ravnodušnim!

Pravda 14.08.2018
Istinita priča o jednoj sasvim običnoj ženi koja je preživela užasnu zaveru. Godine 2010, majka iz Okruga Orindž, Džil Ister, optužila je dugogodišnju volonterku Saveta roditelja Keli Piters da je namerno isključila njenog sina iz vannastavnog… »

Družite se sa domaćim piscima u sredu na Tašmajdanu!

Pravda 14.08.2018
Dođite na Tašmajdan i družite se sa poznatim domaćim piscima! Jedana od najčitanijih srpskih spisateljica i ekskluzivan prvi autor izdavačke kuće „ ”Emotion books”, gospođica Marija Gojković nastupiće u sklopu „Kulturnog leta na… »

Stižu nam otrovne šnicle iz uvoza: Nismo svesni šta jedemo! Zbog ovoga nam serviraju meso pred istekom roka trajanja!

Pravda 14.08.2018
Kako bi izbegli da im u tanjiru završi trula govedina iz Argentine i Brazila ili zamrznuto meso kom je u EU istekao rok trajanja, kupcima stručnjaci savetuju da kupuju sveže meso u proverenim domaćim kasapnicama! Na tržište Srbije uvozi se zamrznuto… »

"Neuništivi" tenkovi stižu za šest meseci: Odlične vesti iz Moskve, Srbija dobija još 30 oklopnih vozila! (video)

Pravda 14.08.2018
Vojska Srbije će za oko šest meseci dobiti modernizovane ruske tenkove koje zapadni generali, zbog izvanrednih rezultata ostvarenih u ratu u Siriji, nazivaju "neuništivim". Ministar odbrane Aleksandar Vulin potvrđuje da će 30 tenkova T-72S i još… »