Izvor: Radio sto plus arhiva vesti 14.08.2018

Džudžo: Promenom imena škola afirmišemo naš identitet

Radio sto plus 14.08.2018
Potpredsednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) Esad Džudžo rekao je danas da su državni fukncioneri koji su poslednjih dana komentarisali njihov predlog o promeni naziva škola u Sandžaku prekršili zakon mešajući se u nešto što je zakonska… »

Novčane kazne za zloupotrebe budžeta

Radio sto plus 14.08.2018
Direktori Zavoda za urbanizam i Javnog preduzeća za uređivanje građevinskog zemljišta u Novom Pazaru Suat Ljajić i Mujo Šaćirović, kao i bivša direktorka Predškolske ustanove “Mladost” Dragica Ličina priznali su pred Osnovnim tužilaštvom… »

Poništen konkurs za književnu nagradu “Aladin Lukač”

Radio sto plus 14.08.2018
Na ovogodišnji konkurs za književnu nagradu “Aladin Lukač” prijavila su se samo dva autora zbog čega je odlučeno da on bude poništen, rekla je koordinator programa u novopazarskom Kulturnom centru Hasna Ziljkić. Ona je za radio Sto plus istakla… »

Automobil udario u barijeru oko zgrade parlamenta u Londonu, vozač osumnjičen za terorizam

Radio sto plus 14.08.2018
Vozač automobila koji je jutros udario u barijeru oko zgrade britanskog parlamenta u Londonu osumnjičen je za terorizam, saopštila je policija. Uhapšeni je u dvadesetim godinama i pored njega u vozilu nije bilo nikoga. Dve osobe su povredjene kada je… »

Institut ponovo pozvao gradjane da daju krv

Radio sto plus 14.08.2018
Institut za transfuziju krvi Srbije ponovo je danas pozvao gradjane da u narednih nekoliko dana daju krv jer su rezerve krvi i dalje smanjene. Kako su naveli u saopštenju, potrebna je krv svih krvnih grupa, naročito gradjana koji imaju Rh negetivne… »

Di Frančesko: Ronaldo je u Juventusu, ali šampion Italije nije još poznat

Radio sto plus 14.08.2018
Trener fudbalera Rome Euzebio Di Frančesko rekao je danas da italijanska Serija A nije odlučena unapred prelaskom Kristijana Ronalda u Juventus. "Dovodjenje takvog igrača, koji ima isti pobednički mentalitet, pomoći će Juventusu, posebno u… »