Izvor: RT Kragujevac arhiva vesti 14.08.2018

Ističe rok za plaćanje poreza

RT Kragujevac 14.08.2018
Gradska poreska uprava obaveštava poreske obveznike da rok za plaćanje poreza na imovinu fizičkih lica za treći kvartal ove godine ističe sutra. Redovnim i blagovremenim izmirivanjem poreza obveznici izbegavaju obračun i naplatu zakonom propisane… »

Povećanje zapošljivosti mladih

RT Kragujevac 14.08.2018
Za povećanje zapošljivosti mladih na području grada Kragujevca, Ministarstvo omladine i sporta odobrilo je blizu 3,2 miliona dinara. To je cilj projekta kojim je lokalna samouprava aplicirala za sredstva iz republičkog budžeta, u partnerstvu sa… »

Letnja akcija dobrovoljnog davanja krvi

RT Kragujevac 14.08.2018
U drugoj po redu velikoj letnjoj akciji dobrovoljnog davanja krvi, održanoj danas u hotelu „Kragujevac“, prikupljeno je oko 80 jedinica. Iz Crvenog krsta i Službe za transfuziju krvi Kliničkog centra Kragujevac apeluju na sugrađane da daju krv… »

Renoviranje Studentskog doma

RT Kragujevac 14.08.2018
Studente kragujevačkog Univerziteta koji će se početkom nove školske godine doseliti u tri paviljona Studentskog doma dočekaće okrečene i sređene sobe. Sredstvima u iznosu od oko sedam milona dinara koje je obezbedilo Ministarstvo prosvete, nauke… »

Drveće iz Kine, Japana i Amerike u Kragujevcu

RT Kragujevac 14.08.2018
Penzionisani šumarski inženjer Svetislav Simić uzgaja retke vrste drveća u svom dvorištu u naselju Bubanj. Jedinstvena stabla koja rastu na tlu američkog kontinenata, ali i retke drvene sadnice sa područja Kine i Japana, dobro su se prilagodile… »

Koliko je posećena Dečja biblioteka tokom leta?

RT Kragujevac 14.08.2018
Dečje odeljenje Narodne biblioteke u Kragujevcu otvoreno je za najmlađe čitaoce i tokom letnjih meseci. Veliki broj enciklopedija, lektira, romana, istorijskih knjiga, razlog su što mališani i tokom raspusta posećuju ovu ustanovu. Čitanje ima… »