Izvor: RTV/Svet arhiva vesti 14.08.2018

Tragedija kod Đenove: Srušio se nadvožnjak, 35 mrtvih (VIDEO)

RTV 14.08.2018
ĐENOVA - Najmanje 35 ljudi, među kojima i jedna beba, stradalo je danas kada je, u jakoj oluji praćenoj grmljavinom, došlo do rušenja nadvožnjaka u blizini Đenove, javlja italijanska agencija Ansa pozivajući se na izvore iz vatrogasne brigade… »

Kolima probio ogradu britanskog parlamenta, dve osobe povređene

RTV 14.08.2018
LONDON - Muškarac koji je danas kolima udario u bezbednosnu ogradu ispred zgrade britanskog parlamenta, uhapšen je kao osoba osumnjičena za terorizam, a taj incident, u kojem su dve osobe povređene, istražuje se kao akt terorizma, saopštila je… »

U Geteborgu zapaljeno 80 automobila

RTV 14.08.2018
GETEBORG - Maskirani mladi ljudi zapalili su nekoliko desetina automobila tokom noći u Švedskoj i bacali kamenice na policiju, što je izazvalo ljutitu reakciju švedskog premijera, koji je osudio to kao ektremno organizovanu noć vandalizma. Prema… »

FBI otpustio agenta zbog SMS poruka o Trampu

RTV 14.08.2018
VAŠINGTON - Federalni istražni biro otpustio je svog visokog zvaničnika Pitera Stroka, koji je postao meta republikanskog gneva zbog tekstualnih poruka protiv Donalda Trumpa, piše "Vašington post". U jednoj od tih poruka, Strok je obećao da će… »

Talibani "pregazili" vojnu bazu, ubijeno desetine vojnika

RTV 14.08.2018
KABUL - U napadu talibana na vojnu bazu u severnom delu Avganistana ubijeno je najmanje 17 vojnika, a ranjeno 19, saopštili su danas zvaničnici. Portparol avganistanskog Ministarstva odbrane Gafor Ahmad Džaved izjavio je da su pobunjenici kasno sinoć… »

Hapšenja u Venecueli zbog pokušaja atentata na Madura

RTV 14.08.2018
KARAKAS - U Venecueli su danas uhapšena dvojica visokih vojnih zvaničnika koji se sumnjiče za učešće u pokušaju ubistva venecuelanskog predsednika Nikolasa Madura, saopštili su tamošnji tužioci. Javni tužilac Tarek Vilijam Sab je rekao da se… »

Hrvatica u Gentu pretukla homoseksualni par

RTV 14.08.2018
SARAJEVO, BRISEL - Belgijska policija privela je 21-godišnju Hrvaticu koja je s dve godine starijim dečkom u Gentu u Belgiji pretukla jedan homoseksualni par. Italijan Mauro Padovani (47), crtač stripova koji s 59-godišnjim suprugom Tomasom Frimanom… »

Najjače mafijaške organizacije na svetu su...

RTV 14.08.2018
LONDON - Meksički narko-kartel predstavlja najjaču i najopasniju mafijašku organizaciju na svetu, a među pet najjačih mafija, prema procenama policijskih eksperata, ubraja se i albanska mafija koja je u "usponu" u Velikoj Britaniji. Portal… »