Izvor: Sandžak press/Regioni arhiva vesti 14.08.2018

Novčane kazne kadrovima SDP-a zbog zloupotrebe budžeta

Sandžak press 14.08.2018
Direktori Zavoda za urbanizam i Javnog preduzeća za uređivanje građevinskog zemljišta u Novom Pazaru Suat Ljajić i Mujo Šaćirović, kao i bivša direktorka Predškolske ustanove “Mladost” Dragica Ličina priznali su pred Osnovnim tužilaštvom… »

Nova Varoš: Vožnju platili pesnicama, auto otisnuli niz liticu

Sandžak press 14.08.2018
Taksistu Vladimira Ćirušića (36) iz Nove Varoši brutalno su pretukla dvojica sugrađana, sa inicijalima V.T. a potom su njegovo vozilo “fiat stilo” otisnuli niz liticu duboku više od 100 metara. Napad na vozača dogodio se u noći između petka i… »

Odsad kuća i pravno na ženi stoji

Sandžak press 14.08.2018
Novi zakon o postupku upisa u katastar, omogućava automatski upis supružnika kao suvlasnika nad imovinom stečenom u toku braka, čime se povećava pravna sigurnost žena. Primeri nekoliko pribojskih sela, čije su se žene udružile i postale uspešne… »

Saobraćajna nesreća u centru Novog Pazara – Jedno lice teže povrijeđeno

Sandžak press 14.08.2018
U centru Novog Pazara u ulici Stefana Nemanje juče oko 19 sati došlo je do saobraćajne nesreće u kojoj je jedno lice teže povređeno. Povređen je vozač motorcikla koji se kretao ulicom Stefana Nemanje u trenutku kada se uključivao automobil iz… »

Četiri turske kompanije u Top100 svjetskih kompanja u vojnoj industriji

Sandžak press 14.08.2018
Globalni Top 100 svake godine objavljuje američki sedmični magazin “Defense News”, a lista najvećih kompanija u oblasti vojne industrije bazira se na prodaji i ostvarenoj dobiti u protekloj godini Četiri turske kompanije našle su se na… »

Turska je cijenjena članica Ujedinjenih nacija

Sandžak press 14.08.2018
Zahvalni smo turskom narodu i vladi na velikodušnosti. Izbjeglicama je osigurana integracija u društvo, dobili su radne dozvole, besplatno obrazovanje i zdravstvene usluge. U tom smislu, Turska može biti primjer drugim zemljama,istakao je Lajčak… »

FK Novi Pazar u petak proglašava bankrot?

Sandžak press 14.08.2018
Kako SandžakPRESS saznaje, tokom današnjeg dana, pozivani su članovi Skupštine FK Novi Pazar na sjednicu koja će biti održana u petak 17. avgusta 2018. godine u 18h. Kako saznajemo, na sjednici će biti proglašen bankrot kluba usljed velikih… »

Čavušoglu i Lavrov: Naši bilateralni odnosi prate pozitivan trend na svakom nivou

Sandžak press 14.08.2018
Čavušoglu je govorio na zajedničkoj konferenciji za novinare s ministrom vanjskih poslova Rusije Sergejem Lovrovom, koji u Ankari boravi povodom 10. ambasadorske konferencije. Ministar vanjskih poslova Republike Turske Mevlut Čavušoglu istakao je… »

Ministar odbrane Izraela: Novi rat u Gazzi je samo pitanje vremena

Sandžak press 14.08.2018
Samo je pitanje vremena kada će Izrael pokrenuti novu ofanzivu na Pojas Gazze, kazao je jučer okupacioni ministar odbrane, Avigdor Lieberman. “Pitanje sljedećeg kruga borbe nije ‘hoće li’ već ‘kada’. Siguran sam da ćemo učiniti ono što… »

Pakistanski kandidat za premijera: Molimo se za uspjeh Turske

Sandžak press 14.08.2018
U ponedjeljak, u saopćenju, pakistansko ministarstvo vanjskih poslova također se suprotstavilo jednostranim sankcijama koje su Sjedinjene Američke Države nametnule Turskoj zbog hapšenja američkog pastora pod optužbama za terorizam. Kandidat za… »