Izvor: SEEbiz arhiva vesti 14.08.2018

Vučić: Od novembra veće penzije za sve

SEEbiz 14.08.2018
BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da od novembra stižu uvećane penzije i to za sve penzionere. "Značajno uvećane, svima za najmanje devet odsto, veće nego ikada ranije. Mislim da će biti zadovoljni, mogu da očekuju… »

Za PKB zainteresovana jedna firma, za RTB Bor sedam

SEEbiz 14.08.2018
BEOGRAD - Na tenderu za privatizaciju Poljoprivredne korporacije Beograd (PKB) jedna kompanija je otkupila dokumentaciju, a za izbor strateškog partnera u RTB-u Bor čak sedam kompanija, izjavio je danas državni sekretar u Ministarstvu za privredu… »

Rusija sprovodi privremeni monitoring nad voćem iz Srbije

SEEbiz 14.08.2018
BEOGRAD - Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović izjavio je danas da je u stalnom kontaktu sa ruskim kolegama zbog pojave gljivica na jednom kontigentu breskvi i nektarina iz Srbije, da je uveden privremeni monitoring nad tim voćem i da očekuje da… »

Beogradska berza privremeno prekinula rad

SEEbiz 14.08.2018
BEOGRAD - Beogradska berza prestala je privremeno sa radom iz tehničkih razloga. Odluku o prestanku trgovanja hartijama od vrednosti na svim segmentima regulisanog tržišta doneo je danas u 11.30 časova direktor Beogradske berze Siniša Krneta. Kako… »

Kriza turske lire ne pogađa Srbiju

SEEbiz 14.08.2018
BEOGRAD - Za ovo leto je kasno, ali već sledeće godine letovanje u Turskoj moglo bi biti mnogo jeftinije nego ove godine zahvaljujući ogromnom padu turske lire prema evru i dolaru. U poslednjih mesec dana lira je izgubila 38 odsto vrednosti u odnosu na… »

Azijska tržišta: Kineski podaci smanjili nervozu koju širi Turska

SEEbiz 14.08.2018
TOKIO - Azijske burze u utorak su se pomalo stabilizirale kako jenjavaju potresi uzrokovani kolapsom turske lire, no raspoloženje investitora kvare najnoviji pokazatelji Kine, koji ukazuju na veće gospodarsko usporavanje od očekivanog. U prvih sedam… »

Wall Street: Raste zabrinutost zbog krize u Turskoj

SEEbiz 14.08.2018
NEW YORK - Na Wall Streetu su najvažniji indeksi na početku tjedna nastavili kliziti pod pritiskom zabrinutosti oko krize u Turskoj, pri čemu su Dow Jones i S&P 500 pali četvrti trgovinski dan zaredom. Njujorški Dow Jones indeks jučer je pao 125,44… »

Ravnomjeran rast ekonomije EU i eurozone u drugom kvartalu

SEEbiz 14.08.2018
BRUXELLES - Gospodarske aktivnosti u Europskoj uniji i eurozoni porasle su u drugom tromjesečju istim tempom kao i u prethodna tri mjeseca, pokazale su u utorak najnovije procjene europskog statističkog ureda, a među zemljama članicama najsnažnijim… »

Trump potpisao zakon o vojnoj potrošnji

SEEbiz 14.08.2018
WASHINGTON -Američki predsjednik Donald Trump potpisao je u ponedjeljak zakon o godišnjoj obrambenoj potrošnji vrijedan 716 milijarda dolara koji predviđa modernizaciju i jačanje američkih oružanih snaga. Trump je zakon potpisao na svečanosti u… »

U lipnju 18% manje građevinskih dozvola nego lani

SEEbiz 14.08.2018
ZAGREB - U lipnju su u Hrvatskoj izdane 602 građevinske dozvole, što je 18,2 posto manje u odnosu na isti mjesec lani, a na temelju tih dozvola predviđena je vrijednost radova u iznosu od 1,37 milijardi kuna ili 33,1 posto manje u odnosu na lanjski… »