Izvor: Slobodna Evropa arhiva vesti 14.08.2018

London: Antiteroristička jedinica istražuje sudar kod parlamenta

Slobodna Evropa 14.08.2018
Britanska policija saopštila je da njena antiteroristička jedinica vodi istragu o incidentu ispred zgrade Parlamenta u Londonu, gdje je automobil udario u zaštitne barijere u povrijedio prolaznike. Policija je uhapsila vozača i saopštila da u ovom… »

Skupština RS odbacila Izvještaj o Srebrenici

Slobodna Evropa 14.08.2018
Narodna skupština Republike Srpske (NSRS) odbacila je na posebnoj sjednici 14. avgusta Izvještaj Komisije o događajima u i oko Srebrenice od 10. do 19. jula 1995. godine. Poslanici stranaka sa sjedištem u bh. entitetu Republika Srpska bez učešća… »

Erdoan objavio bojkot američke elektronike

Slobodna Evropa 14.08.2018
Turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan izjavio je danas da će njegova zemlja bojkotovati američku elektronsku robu, što je novi znak pogoršanja odnosa dvije zemlje. Veze su narušene pritvaranjem američkog pastora Endrjua Bransona u Turskoj, kao i… »

Vučić prelazi 'granicu' Angele Merkel?

Slobodna Evropa 14.08.2018
Nemačka nas je već "razgraničila" kad je priznala Kosovo, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, dan nakon što je nemačka kancelarka Angela Merkel podvukla da nema promena granica na Zapadnom Balkanu. Promenu granica i razmenu teritorija… »

Makedonska vlada razrešila dužnosti direktora policije

Slobodna Evropa 14.08.2018
Vlada Makedonije razrešila je danas direktora policije Lazara Velkovskog zbog toga što je službeno vozilo koristio za privatne potrebe. Smenu direktora Biroa javne bezbednosti zastražio je ministar unutrašnjih poslova Oliver Spasovski, nakon… »

U prometnoj nesreći kod Kopra ozlijeđeni migranti

Slobodna Evropa 14.08.2018
Osam migranata iz Afganistana, odrasli muškarac i žena, te šestoro djece, ozlijeđeni su rano jutros u prometnoj nesreći nedaleko Kopra u Sloveniji, a vozač automobila u kojem su se nalazili, hrvatski državljanin, uhapšen je zbog krijumčarenja… »

Vučić: Nemačka je već razgraničila Srbiju i Kosovo

Slobodna Evropa 14.08.2018
Nemačka je razgraničila Srbiju sa Kosovo onog trenutka kada je priznala celovito, suvereno i nedeljivo Kosovo, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić u odgovoru na pitanje kako vidi stav kancelarke Angele Merkel da nema promene granica na… »

Slučaj 'Državni udar': Izručenje Asada malo vjerovatno?

Slobodna Evropa 14.08.2018
Nakon što je crnogorsko Specijalno tužilaštvo raspisalo crvenu potjernicu za američkim državljaninom Džozefom Asadom (Joseph Assad) zbog sumnje da je bio član kriminalne organizacije koja je oktobra 2016. organizovala pokušaj državnog udara… »

Rumunska policija pod istragom zbog nasilja na protestima

Slobodna Evropa 14.08.2018
Rumunsko tužilaštvo je otvorilo istragu navoda o policijskom nasilju tokom masovnih protesta protiv vlade prošle sedmice u kojima je nekoliko stotina demonstranata povređeno. Reakciju policije osudila je i Evropska unija (EU). U međuvremenu, protesti… »

OSCE, Ambasada SAD i OHR osuđuju politizaciju pravde

Slobodna Evropa 14.08.2018
Misija OSCE-a u Bosni i Hercegovini, Ambasada Sjedinjenih Američkih Država i Ured visokog predstavnika najoštrije osuđuju cinično korištenje Izvještaja Komisije o događajima u i oko Srebrenice iz 2004. godine u političke svrhe u predizbornom… »