Izvor: Sputnik/Svet arhiva vesti 14.08.2018

Velika tragedija u Đenovi: Desetine mrtvih, spasioci traže preživele u ruševinama (video)

Sputnik 14.08.2018
Najmanje 35 ljudi, među kojima i jedna beba, stradalo je danas kada je, u jakoj oluji praćenoj grmljavinom, došlo do rušenja nadvožnjaka u blizini Đenove, javlja italijanska agencija Ansa, pozivajući se na izvore iz vatrogasne brigade. Italijanski… »

Svedok tragedije u Đenovi čudom preživeo: Odleteo sam i... (foto)

Sputnik 14.08.2018
Jedan svedok današnje tragedije u Đenovi, kada je došlo do rušenja mosta na auto-putu A10 i stradanja najmanje 35 ljudi, kaže da je pravo čudo što je preživeo. Sredovečni čovek je za lokalnu italijansku televiziju rekao da je stajao ispred svog… »

Seul: Uloga Moskve u rešavanju problema Korejskog poluostrva veoma važna

Sputnik 14.08.2018
Za Seul je važna uloga Rusije u rešavanju problema Korejskog poluostrva, izjavio je predsednik Komiteta Nacionalne skupštine Republike Koreje za međunarodno i nacionalno ujedinjenje Kan Sok Ho. „Veoma su važni američko-severnokorejski pregovori… »

Misteriozni ruski satelit-inspektor poplašio Amerikance

Sputnik 14.08.2018
SAD smatraju da su aktivnosti ruskog satelita-inspektora, puštenog u rad u oktobru prošle godine, neuobičajene za tu kategoriju uređaja, saopštila je pomoćnica američkog državnog sekretara za kontrolu naoružanja Ilem Poblet. „U oktobru prošle… »

„Njujork tajms“ o susretu koji bi mogao da smeta Amerikancima

Sputnik 14.08.2018
Predstojeći sastanak nemačke kancelarke Angele Merkel i ruskog predsednika Vladimira Putina 18. avgusta u Berlinu pokazuje da su sve zemlje, čak i saveznici SAD, prinuđene da reaguju na carinsku politiku i nepredvidljivu diplomatiju američkog… »

Francuski televizijski kanal priznao grešku u reportaži o Putinu i tigrovima

Sputnik 14.08.2018
Francuski televizijski kanal „Frans 2“ priznao je da mu se potkrala greška u reportaži u kojoj su fotografije s ekspedicije ruskog predsednika Vladimira Putina predstavljene kao lov na tigrove. Reportaža je objavljena na televizijskom kanalu 10… »

Ambasada Rusije: London nasilno izoluje Sergeja i Juliju Skripalj

Sputnik 14.08.2018
Portparol Ambasade Rusije u Londonu izjavio je da to što vlasti Velike Britanije pet meseci od javnosti i novinara kriju bivšeg pukovnika Državne obaveštajne uprave Generalštaba Rusije (GRU) Sergeja Skripalja i njegovu kćerku Juliju pojačava sumnju… »

Ovaj grad je najbolji za život: Nije daleko, a ima neka „tajna veza“

Sputnik 14.08.2018
Nakon što je godinama prvi na listi najboljih gradova za život konsultantske kuće „Merser“, Beč je sada dospeo i na prvu poziciju slične liste britanskog časopisa „Ekonomist“. Beč je izborio prvo mesto u studiji „Economist Intelligence… »

NATO dva puta povećao intenzitet vojnih vežbi u blizini Rusije

Sputnik 14.08.2018
Vojne vežbe koje izvodi Ministarstvo odbrane Rusije zajedno s državama-partnerima u Zajednici nezavisnih država, ODKB-u i Šangajskoj organizaciji za saradnju imaju odbrambeni karakter i nisu usmerene protiv drugih zemalja, izjavio je zamenik ruskog… »

Lavrov: Kaspijski samit „apsolutno rekordan“ po rezultatima

Sputnik 14.08.2018
Rezultati sastanka „kaspijske petorke“ u Kazahstanu, na kojem su potpisani Konvencija o statusu Kaspijskog mora i niz međuvladinih sporazuma, predstavljaju apsolutni rekord u poređenju sa svim prethodnim sastancima te grupe, izjavio je ministar… »