Izvor: Srbija danas/Svet arhiva vesti 14.08.2018

Izvršena prva smrtna kazna posle 21 godinu u Nebraski: Osuđenik pogubljen zbog ubistva od pre 39 godina! (video)

Srbija danas 14.08.2018
Do sada neisprobana smrtonosna inekcija. Američka savezna država Nebraska izvršila je prvo pogubljenje posle više od dve decenije, do sada neisprobanom kombinacijom lekova koja je uključivala i prvu upotrebu snažnog opijata fentanila u smrtonosnoj… »

Teroristički napad u Londonu!? Kolima se zakucao u zgradu britanskog parlamenta! Ima povređenih! (video)

Srbija danas 14.08.2018
Saobraćaj je blokiran. Automobil je udario u ogradu ispred zgrade britanskog parlamenta, a nekoliko pešaka je povređeno. Prema prvim informacijama na mestu incidenta prisutan je beliki broj policajaca. Svedoci navode da su policajci velikom brzinom… »

Indijac već 40 godina svakog dana radi jednu zadivljujuću stvar (video)

Srbija danas 14.08.2018
Ostrvo postalo utočište za biljne i životinjske vrste. U proteklih 70 godina ostrvo Majuli se smanjilo za više od pola, zbog čega postoje sumnje da će biti potpuno potopljeno u idućih 20 godina. Ostrvo je pod konstantnom pretnjom zbog ekstenzivne… »

Sendvič od 10.000 viršli: Napravljen najduži hot-dog na svetu (video)

Srbija danas 14.08.2018
Kuvari su četiri sata postavljali lepinje. Meksiko je ušao u Ginisovu knjigu rekorda jer su tamošnji kuvari napravili najduži hot-dog na svetu! Rekordna dužina poznatog sendviča sa kobasicom sad iznosi 1.417 metara, preneli su danas meksički… »

Rotšild zapenio zbog Trampa: On ubija Novi svetski poredak! Sve će nam uništiti!

Srbija danas 14.08.2018
Jednog od najmoćnijih bankara na svetu najviše boli istorijski pad vlastitog biznisa. Kontroverzni lider nadnacionalnog kartela i investicioni bankar Džejkob Rotšild, za kog se sumnja da iz pozadine vuče konce globalnih dešavanja i koji je glava… »

U ovom supermarketu hrana je besplatna! (foto/video)

Srbija danas 14.08.2018
Vlasnici se nadaju da će njihova ideja poslužiti za primer. U Melburnu je otvoren supermarket gde možete nabaviti hranu koja bi se inače bacila. Sve namirnice su besplatne i doniraju ih oni koji ne žele da bace nepojedenu hranu, a sa strane stoji… »

Srušio se vijadukt u Italiji, na desetine mrtvih: Među poginulima i dete! Traže se preživeli u ruševinama! (foto/Video)

Srbija danas 14.08.2018
U ruševinama još uvek se nalaze smrskani automobili i zarobljeni ljudi. Vijadukt "Morandi", deo autoputa A10 koji prolazi kroz Đenovu, srušio se danas oko 11:30. Kako prenosi italijanska agencija ANSA, sa delom mosta palo je i deset automobila, a… »

Veliki preokret: Nigerija će ubuduće deliti najsiromašnijim po 12 evra

Srbija danas 14.08.2018
Pomoć stanovništvu. Nigerija je bogata naftom, ali ima vrlo siromašno stanovništvo. Sada aktuelna vlada najsiromašnijim građanima deli novac koji stiže iz Švajcarske – ranije ga je tamo deponovao ozloglašeni diktator Sani Abača. Sani Abača… »

Agonija u Italiji se nastavlja: Među mrtvima i dete (foto)

Srbija danas 14.08.2018
Broj žrtava raste iz sata u sat. Dvadeset dva lica su stradala, među kojima i jedno dete, kada se u blizini Ðenove, grada na severu Italije, danas urušio nadvožnjak koji čini deo auto-puta. Iz Ministarstva navode je pet povređenih osoba u bolnici i… »

Makron pruža ruku pomoći: Francuska stoji uz Italiju u ovoj tragediji

Srbija danas 14.08.2018
Nesreća nikoga nije ostavila ravnodušnim. Francuski predsednik Emanuel Makron ponudio je danas Italiji pomoć svoje države povodom nesreće u kojoj je, nakon rušenja nadvožnjaka u blizini Ðenove, život izgubila dvadeset dva lica. Iz kabineta… »