Izvor: Tango Six arhiva vesti 14.08.2018

Vučić u poseti Vojnotehničkom institutu: Biće zaposleno do 68 novih inženjera; Imaćemo problema sa smenom generacija

Tango Six 14.08.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je danas Vojnotehnički institut kako bi se obavestio o stepenu realizacije novih razvojnih projekata Instituta i razgovarao sa 48 novozaposlenih inženjera i oficira sa Vojne akademije, saopšteno je iz… »

[KOLUMNA ALENA ŠĆURICA] Je li A380plus stvorio budućnost za superjumbo?

Tango Six 14.08.2018
Prije još samo tri desetljeća prodavalo se daleko manje aviona, a bilo je daleko više proizvođača. Uz Airbus i Boeing svijetom su drmali i McDonnell Douglas, Lockheed, Tupoljev i Iljušin. Danas smo ostali na samo dva velika proizvođača u… »

Vučić: Nastavićemo da ulažemo u razvoj domaćih bespilotnih letelica; Borbene bespilotne letelice iz Kine

Tango Six 14.08.2018
Prilikom današnje posete Vojnotehničkom institutu predsednik Srbije Aleksandar Vučić se pored glavne poruke o dodatnom zapošljavanju mlađih kadrova i povećanju zarada osvrnuo i na temu bespilotnih letelica. Kako je Tango Six izvestio pre dve… »

Prve fotografije novih crnogorskih helikoptera Bell 412EPI

Tango Six 14.08.2018
Ministarstvo odbrane Crne Gore saopštilo je u juče da je ekspertski tim Vazduhoplovstva Vojske Crne Gore u Sjedinjenim Američkim Državama obavio tehničku inspekciju dva nova helikoptera Bell 412EPI koji bi uskoro trebalo da stignu u Crnu Goru. Tom… »

[NAJAVA] 13. Blanik Kup na Aerodromu Urije u Prijedoru

Tango Six 14.08.2018
Na aerodromu Urije u Prijedoru, u organizaciji Aerokluba Prijedor i Glide Flight Akademije, 25. avgusta biće održan 13. Blanik Kup, takmičenje u preciznom sletanju jedrilicom Blanik, saopšteno je iz tog Aerokluba. Kako navode, takmičenje će se… »