Nauka & Tehnologija arhiva vesti 14.08.2018

Druga generacija AMD Ryzen Threadripper procesora sa 32 jezgra je dostupna u slobodnoj prodaji

Benchmark 14.08.2018
AMD je lansirao najmoćniji desktop procesor na svetu: veći i bolji, AMD Ryzen Threadripper druge generacije pomera granice Ultra-High-End desktop tržišta Nova WX serija Threadripper procesora sa 32 jezgra i 64 threada za profesionalce i nova X serija… »

Facebook: Nadziranje i kažnjavanje korisnika u službi vlade

Press 14.08.2018
Jedan od problema sa ogromnom automatizovanom mašinom kakva je Facebookov algoritam za reklame je njena veličina i dalekosežnost, odnosno ona u potpunosti nikada ne bi mogla da bude podložna ljudskom nadgledanju. Foto:B92 Umesto toga, algoritmi… »

Pošaljite mejl sebi u budućnost

N1 Info 14.08.2018
Ovo je jedan od eksperimenata koji vas za koju godinu može oduševiti. Ili možda silno preplašiti. Ideja koja se krije iza platforme FutureMe.org jednostavna je. Potrebno je samom sebi napisati i poslati i-mejl koji će biti dostavljen godinama… »

Neandertalci su imali osećaj za modu: U pećini pronađen vredan komad kamena koji to i dokazuje

Telegraf 14.08.2018
Naši prapraprapreci očigledno nisu razmišljali samo kako da se prehrane. Ruski arheolozi smatraju da su neandertalci imali "osećaj za stil", a svoje tvrdnje temelje na nedavnom pronalasku komada kristalnog kamena koji nije imao drugu svrhu u pećini… »

Gugl prati svaki naš korak, u svakom trenutku zna gde smo, a evo i kako!

Alo 14.08.2018
Gugl prati kretanje svojih korisnika, čak i ako oni eksplicitno naglase da to ne žele, pokazalo je istraživanje američke agencije AP. Kako navodi AP mnogi Guglovi servisi na androidima ili ajfonu beleže podatke o vašoj lokaciji, čak i kad korisnik… »

Deka Čen igra Pokémon Go na 11 telefona istovremeno VIDEO

B92 14.08.2018
Pre dve godine Pokémon Go je bio ogromni globani fenomen koji je stigao u sve pore društva, ne samo u eru “običnih” gejmera i ljubitelja Pokemona. Iako više nije toliko popularan, i dalje predstavlja jednu od najpopularnijih igara na… »

FIFA 19: Kakav zahtev igrača Mančester Junajteda!

Mondo 14.08.2018
Važno je da igra bude na mestu, ali i frizura! Jedan od najvećih oslonaca FIFA 19 igre u odnosu na sve ostale simulacije ( PES 2019?) jesu grafika i do detalja oslikani likovi igrača. Naravno, tu su i licence i kvalitet gejmpleja, koji je dodatno i… »

Šest saveta kako da sačuvate telefon tokom leta

Mondo 14.08.2018
Tokom leta postoje faktori, koji i te kako mogu da utiču na naše telefone - pregrevanje, pesak ili nemogućnost da pročitamo poruku zbog previše sunca. Budite spremni uz naše savete. Leto je u punom zamahu: vreme je za putovanja, peščane plaže i… »

Amazon na tronu, uz Apple

Mondo 14.08.2018
Kompanija Amazon uskoro u "klubu" najvrednijih kompanija na svetu. Američka kompanija Apple bi uskoro mogla da dobije društvo u "klubu" najvrednijih kompanija na svetu, čija tržišna vrednost iznosi 1.000 milijardi dolara. Naime, aktuelna vrednost… »

AMD Threadripper 2990WX overklokovan do 5.4 GHz

Benchmark 14.08.2018
Alva Jonathan, poznatiji kao Lucky_N00b, uspeo je da overklokuje novi AMD-ov premijum HEDT CPU do 5.4GHz. Ovakva frekvencija AMD Ryzen Threadripper 2990WX procesora je postignuta uz pomoć hlađenja tečnim azotom i ekstremno niske temperature. Lucky_N00b… »