Izvor: Pirotske vesti arhiva vesti 19.08.2018

Srpska pravoslavna crkva danas slavi Preobraženje Gospodnje

Pirotske vesti 19.08.2018
Praznik je posvećen sećanju na događaj Hristovog preobraženja na gori Tavor kada on najavljuje svoje potonje stradanje i slavu. Praznik Preobraženja Gospodnjeg, koji se u pravoslavlju ubraja u 12 velikih Hristovih praznika, danas obeležavaju Srpska… »

Biciklama obilaze Srbiju – oduševljeni Pirotom, čistoćom grada i prirodnim lepotama

Pirotske vesti 19.08.2018
Dvojica biciklista – avanturista iz Lazarevca Vladimir Radovanović, koji je inače državni reprezentativac i dvostruki prvak zemlje u ronjenju na dah, i Nikola Savatijević odlučili su da biciklama obiđu Srbiju i upoznali se sa manje poznatim… »

La Banda nastupila u Pirotu, dame sa tamburicama ulepšale veče pirotskoj publici

Pirotske vesti 19.08.2018
Odlični sastav La Banda, tamburaški orkestar koga čine pripadnice lepšeg pola nastupio je večeras u okviru Pirotskog kulturnog leta na centralnom gradskom trgu. Ovaj orkestar, koji je dobitnik čak četiri nagrade na Tamburica festu i Starčevačkoj… »

Radnički nerešeno na “premijeri” u Srpskoj ligi protiv Trstenika 0:0

Pirotske vesti 19.08.2018
Fudbaleri Radničkog u prvoj utakmici Srpske lige protiv ekipe Trstenika nisu uspeli da osvoje prve bodove. Iako je ekipa Trstenika bila potpuno inferiorna, bez inicijative i takoreći bez šuta na gol, fudbaleri Radničkog nisu uspeli da postignu pogodak… »

Fantastičan koncert Nikole Vranjkovića – pravo osveženje za ljubitelje kvalitetne muzike

Pirotske vesti 19.08.2018
Večeras je u punom holu Doma vojske održan fenomenalan koncert kultnog muzičara Nikole Vranjkovića sa bendom. Nekadašnji frontmen benda Bock-Out oduševio je publiku koja je mnoge hitove pevala horski. Predgrupa Vranjkoviću bila je odlična pirotska… »