Izvor: RTS arhiva vesti 19.08.2018

Novi zemljotres pogodio ostrvo Lombok u Indoneziji

RTS 19.08.2018
Snažan zemljotres jačine 7,2 stepena po Rihterovoj skali zabeležen je 124 kilometra od ostrva Lombok u Indoneziji, javlja "Rojters". Geološki institut SAD saopštio je da je zemljotres zabeležen na jako maloj dubini od jednog kilometra. Za sada nije… »

Smanjene gužve na granicama

RTS 19.08.2018
Značajno su manje gužve na graničnim prelazima Batrovci, sa Hrvatskom, i Horgoš, sa Mađarskom. Trenutno nema dužih zadržavanja na našim graničnim prelazima, ali se na ulazak u EU, preko prelaza Horgoš-Reske, i dalje čega nekoliko sati. Prema… »

Rebić: Rešena dva slučaja paljenja automobila u Novom Sadu

RTS 19.08.2018
Direktor Policije Vladimir Rebić kaže za RTS da je dva automobila na području Novog Sada, čiji su vlasnici policajci, zapalila ista osoba. Policija ima dobar trag u još dva slučaja, navodi Rebić. Vladimir Rebić je ocenio da je serija paljenja… »

Češka priprema oko 2.000 dozvola za radnike iz Srbije

RTS 19.08.2018
Privredna komora Češke počinje da prima prijave za radnike iz Srbije nakon što je Vlada te zemlje odlučila da ubrza proces zapošljavanja stranih radnika, javila je češka nacionalna televizija. Oko 2.000 radnika iz Srbije moglo bi da dobije češke… »

Pronađeno telo muškarca kod Zrenjanina

RTS 19.08.2018
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova izvukli su iz reke Begej telo muškarca čiji je nestanak policiji prijavljen sinoć. Telo šezdesetjednogodišnjeg muškarca je pronađeno u mestu Stajićevo kod Zrenjanina, saopštio je MUP. Kako RTS saznaje… »

Saradnja srpske i turske kriminalističke policije

RTS 19.08.2018
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović razgovarao je u Ankari sa turskim kolegom Sulejmanom Sojluom i istakao da je u interesu Srbije da gradi što čvršće odnose sa Turskom, a da dve policije zajedničkim delovanjem u borbi protiv najvećih… »

Ponovo se obrušio potporni zid na Koridoru 10

RTS 19.08.2018
"Koridori Srbije" saopštili su da je, na deonici Gornje Polje - Caričina Dolina, ispred tunela Predejane na Koridoru 10, u dužini od 50 metara došlo do oštećenja potporne konstrukcije i destabilizacije dela zaštitne kosine, čija je ukupna dužina… »

Italija, pijani vozač udario državljane Srbije pa pobegao

RTS 19.08.2018
Pijani vozač u italijanskom mestu Seravale udario je dvoje biciklista, srpskih državljana, koji su išli na posao, a potom je pobegao – prenose italijanski mediji. Karabinjeri su uhapsili 43-godišnjeg vozača iz provincije Rovigo, koji se nakon udesa… »

Beograd, vozač autobusa preminuo za volanom

RTS 19.08.2018
Vozač autobusa preminuo je jutros u Radničkoj ulici na Čukarici, rekao je "Tanjugu" portparol Hitne pomoći Mirko Lutovac. Mirko Lutovac navodi da je ekipa Hitne pomoći došla po pozivu u 9.15 i da je na licu mesta konstatovala njegovu smrt. Kako… »

Počeo hadžiluk u Meki

RTS 19.08.2018
Više od dva miliona muslimana počelo je danas godišnje hodočašće okupljanjem oko Kabe, kockaste građevine u sredini velike džamije u Meki, najsvetijem delu svetilišta. Hadžiluk se smatra jednim od pet stubova islama i obavezan je za sve… »