Izvor: SEEbiz arhiva vesti 22.08.2018

Mihajlović: Najveći deo računa za urušavanje zida platiće izvođač radova

SEEbiz 22.08.2018
BEOGRAD - Ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da se čeka račun Koridora Srbije o šteti koja je načinjena rušenjem potpornog zida u Grdeličkoj klisuri, a da će najveći deo platiti izvodjač… »

Zijin Mining najbliži RTB Boru

SEEbiz 22.08.2018
BEOGRAD - Ponude za strateško partnerstvo s Rudarsko-topioničarskim basenom (RTB) Bor dostavili su kineska kompanija "Zijin", kiparski "U gold" iza kojeg stoji ruski kapital, i kanadsko-finski investicioni fond "Champion", pišu danas "Večernje… »

Bivši voditelj Trumpove kampanje osuđen za bankarske prevare i utaju poreza

SEEbiz 22.08.2018
WASHINGTON - Paul Manafort, bivši voditelj kampanje američkog predsjednika Donalda Trumpa, osuđen je u utorak zbog izbjegavanja plaćanja poreza, bankarske prijevare i skrivanje inozemnih bankovnih računa, u osam točaka optužnice od ukupno 18… »

Wall Street na pragu najduljeg razdoblja uzleta u svojoj povijesti

SEEbiz 22.08.2018
NEW YORK - Američki S&P 500 indeks u utorak je dosegnuo povijesni rekord, a Wall Street je na pragu najduljeg razdoblja uzleta u svojoj povijesti, zahvaljujući odličnim zaradama niza američkih kompanija i relativnog smirivanja trgovinskih napetosti… »

Goati: Novoformirani opozicioni blokovi su veštačke i kratkotrajne koalicije

SEEbiz 22.08.2018
BEOGRAD - Sociolog Vladimir Goati ocenio je danas da formiranje novog opozicionog bloka "Građanskog bloka 381", oko Pokreta slobodnih građana, predstavlja još jednu "veštačku i kratkotrajnu koaliciju", kojoj preti opasnost da se raspadne ukoliko… »

Proizvođači suncokreta najavljuju proteste zbog niske otkupne cene

SEEbiz 22.08.2018
BEOGRAD - Proizvođači suncokreta u Srbiji uputili su zahtev Komisiji za zaštitu konkurencije da preispita da li se otkupljivači te uljarice ponašaju kartelski, rekao je danas predsednik Upravnog odbora Nezavisne asocijacije poljoprivrednika Srbije… »

Počeo opći štrajk u Uljaniku i 3. maju

SEEbiz 22.08.2018
PULA, RIJEKA - Uljanikova sirena jutros se nije oglasila. Radnici Brodogradilišta 3. maj, kao i cijele Uljanik Grupe , u srijedu u 7 sati započeli su opći štrajk jer im nisu isplaćene plaće za srpanj. Glas Istre javlja u srijedu ujutro da je… »

Beogradska berza: Indeksi i dalje tonu, obveznice podigle promet

SEEbiz 22.08.2018
BEOGRAD - Trgovanje državnim obveznicama Republike Srbije podiglo je promet na Beogradskoj berzi. Na tržištu akcija aktivnost investitora ostala je slaba uz nastavak pada oba berzanska indeksa. Ukupan promet na trgovanju iznosio je 159,1 milion dinara… »

Oficiri napuštaju Vojsku Srbije i odlaze za kamiondžije

SEEbiz 22.08.2018
BEOGRAD - Stanje u Vojsci Srbije nikada nije bilo gore, sudeći po sve većem broju oficira koji napuštaju VS nezadovoljni brojnim faktorima – od lošeg finansijskog stanja, mobinga, nepotizma, neprofesionalnosti i krajnje ponižavajućih uslova rada… »

Shell investira u mrežu punionica vodikom u Nizozemskoj

SEEbiz 22.08.2018
AMSTERDAM - Najkasnije do početka 2020. godine vodik (H2) će biti dostupan na dvije Shellove punionice u regiji Amsterdam, i to u gradovima Haagu i Pesseu. Shell već radi na mreži punionica za brzo punjenje električnih vozila u Nizozemskoj, a sada se… »