Izvor: Subotica.com arhiva vesti 22.08.2018

Pet škola u Subotici iz Pokrajine dobija 12,2 miliona za rekonstrukciju, sanaciju i adaptaciju objekata

Subotica.com 22.08.2018
Dve osnovne i tri srednje škole sa teritorije Subotice dobile su iz Pokrajinskog budžeta nešto preko 12 miliona dinara za investiciono održavanje. U zgradi Vlade Vojvodine danas su potpisani ugovori za dodelu sredstava po konkursu za finansiranje i… »

Večeras počinje XVII Interetno festival

Subotica.com 22.08.2018
U organizaciji Mađarskog kulturnog centra „Nepker“, sedamnaesti po redu Interetno festival biće održan od 22. do 26. avgusta. Svečano otvaranje je u četvrtak od 20 časova na maloj bini ispred svečanog ulaza Gradske kuće. Tokom pet festivalskih… »

Fudbal: U Subotici održan prvi međunarodni pozivni turnir za dečake do 13 godina

Subotica.com 22.08.2018
Pobednik prvog međunarodnog pozivnog turnira za dečake do 13 godina, koji je juče održan u Subotici na pomoćnim terenima Gradskog stadiona u organizaciji Fudbalskog kluba "Spartak Ždrepčeva krv" i agencije "Inter sport friends", je ekipa Vojvodine… »

Fudbal: Porazi omladinaca i kadeta Spartaka od vršnjaka Crvene zvezde

Subotica.com 22.08.2018
U 2. vanrednom kolu Lige Srbije omladinci i kadeti Spartak Ždrepčeve krvi odmerili su snage na Gradskom stadionu sa Crvenom zvezdom. Gosti su na oba meča bili uspešniji i upisali pobede. Kadetski tim poražen je sa 1:0, dok su omladinci izgubili sa… »

Mađarski festival kulturno-umetničkih društava 30. i 31. avgusta na Paliću

Subotica.com 22.08.2018
Palić će i ove godine biti domaćin Mađarskog festivala kulturno-umetničkih društava, koji će se održati 30. i 31. avgusta. Festival se održava u okviru IPA prekograničnog programa „Folkcooltour“, a organizuju ga Grad Subotica, Srpski… »

Festival bunjevačke kulture za vikend u Bajmoku

Subotica.com 22.08.2018
Festival bunjevačke kulture od ove godine održava se u dva dana. Nekadašnjem festivalu bunjevačkih jela pridodat je kulturni dan sa izložbama starih zanata, projekcijom filma o istoriji Bunjevaca, promocijom festivalskog biltena, zabavnim programom i… »

Oni dolaze: Danica Dželebdžić, učenica Politehničke škole

Subotica.com 22.08.2018
Ispred audio-vizuelne instalacije na temu o otuđenosti, koju je u Noći muzeja postavila Danica Dželebdžić, učenica LT 3-9 odeljenja Politehničke škole bez reči su stajali posetioci svih generacija. Na svojstven način na zidovima škole u Matije… »

Isključenja struje za 23. avgust (četvrtak)

Subotica.com 22.08.2018
Zbog radova na elektroenergetskom sistemu jedan broj ulica u Subotici i okolnim prigradskim naseljima biće privremeno isključen sa elektro mreže. U slučaju loših vremenskih prilika radovi se odlažu. Elektrodistribucija "Subotica" obaveštava javnost… »