Regioni arhiva vesti 22.08.2018

Vranje: Upis u birački spisak za nacionalne manjine

OK radio 22.08.2018
Na osnovu poziva Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, Odeljenje za opštu upravu Gradske uprave Vranje vrši upis pripadnika nacionalnih manjina u poseban birački spisak. Na ovaj način pripadnici nacionalnih manjina stiču pravo da biraju… »

Etno sajam i Salon knjiga na početku dana Vranja

OK radio 22.08.2018
U organizaciji Narodnog univerziteta, u Vranju su prvog dana manifestacije Dani Vranja, u pešačkoj zoni u centru grada otvoreni Etno sajam i Salon knjiga. Gordana Dimitrijević, direktorka Narodnog univerziteta, kaže da sajam trajati koliko i Dani… »

Izmena saobraćaja zbog “Dani Vranja”

Jug press 22.08.2018
VRANJE Povodom manifestacije „Dani Vranja“ u Vranju, od 22. do 26. avgusta ove godine, u vremenu od 18,00 do 01,00 sati, biće zatvoren saobraćaj u Beogradskoj ulici iz pravca ulica Kralja Stefana Prvovenčanog i Bore Stankovića, kao i u Ulici 29… »

Preminuo Mikailo Kaličanin, opštinski funkcioner u Sjenici

Blic 22.08.2018
Zamenik predsednika opštine Sjenica Mikailo Kaličanin, iznenada je preminuo jutros oko sedam sati, najverovatnije od srčanog udara. Kaličanin je u poslednjih desetak godina obavljao najodgovornije funkcije u lokalnoj samoupravi, a posebno je bio… »

Pljačka, pa "nabacuje" boju: Uhapšen jer je pokrao nišku menjačnicu, a onda sa pištoljem krenuo na bazen

Telegraf 22.08.2018
Kada je mislio da se izvukao, sam je sebe razotkrio. Niška policija uhapsila je D.S. (36) godine zbog razbojništva jer je 20. avgusta opljačkao menjačnicu u Ulici vojvode Tankosića. On je maskiran i uz pretnju pištoljem od radnika menjačnice oteo… »

Isplata redovne i privremene novčane naknade

Jug press 22.08.2018
LESKOVAC-VRANJE-NIŠ Nacionalna služba za zapošljavanje obaveštava javnost da će izvršiti isplatu redovne novčane naknade nezaposlenim osobama za jul 2018. godine, u četvrtak 23.08.2018. godine. Privremena novčana naknada za jul 2018. osobama koje… »

Koliki će biti minimalac?

Glas Zapadne Srbije 22.08.2018
Nova minimalna cena rada trebalo bi da bude određena do 15. septembra, do kada bi stavove morali da usaglase država, sindikati i poslodavci. Ministri Mali i Đorđević posle jučerašnjeg sastanka izjavili su da veruju da će do 15. septembra postići… »

Tragedija u Kragujevcu izbegnuta za dlaku: Nađena još jedna granata!

iKragujevac 22.08.2018
Ponađena je još jedna neeksplodirana granata prilikom izvođena građevinskih radova kod nekadašnje zgrade NIS. Na svu sreću tragedija je izbegnuta, jer su radnici odmah obavestili nadležne, a pripradnici kragujevačke Uprave za vanredne situacije su… »

Novi direktor vranjske Biblioteke Zoran Najdić

Jug press 22.08.2018
VRANJE Ministarstvo kulture za novog direktora Boblioteke „Bora Stanković“ u Vranju postavilo je diplomiranog vajara Zorana Najdića, člana SPS. Ovo imenovanje za JUGpress protvrdio je sam Najdić. On na ovu funkciju dolazi umesto Vesne Petric koja… »

Mihajlović: Novac za sufinansiranje planskih dokumenta za 26 lokalnih samouprava

Beta video 22.08.2018
BEOGRAD - Ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović uručila je danas ugovore o sufinansiranju planskih dokumenata predsednicima i gradonačelnicima 26 lokalnih samouprava u Srbiji, čija je vrednost oko 29 miliona… »