Nauka & Tehnologija arhiva vesti 22.08.2018

Samsung Galaxy Note9 telefon stigao u Srbiju

IT svet 22.08.2018
Potpuno nova S Pen olovka sa Bluetooth-om, snažna baterija od 4000 mAh za celodnevni intenzivni rad, dovoljno memorije na telefonu za sve što je potrebno čuvati, vrhunski procesor projektovan za velike brzine, najinteligentnija kamera i beskonačni… »

Pet razloga zašto je dobro raditi u IT kompaniji – osim visine plate

PC Press 22.08.2018
Uspešne kompanije pre svega vode računa o svojim zaposlenima, a zatim o klijentima i poslovnim partnerima. Uspeh kompanije dolazi onda kada su zaposleni motivisani za rad, zadovoljni odnosom i prednostima koje dobijaju, i kao posledicu toga daju… »

Toplotni talasi će se nastaviti i biće duži i opasniji

Studio B 22.08.2018
Letnji vremenski obrasci u Evropi, Severnoj Americi i delovima Azije najverovatnije će se produžiti, pokazala je nova klimatska studija, u kojoj se navodi i da zagrejavanje Arktika čini toplotne talase na drugim područjima dužim i opasnijim… »

Veliki povratak „Utve“: Prvi novi avion posle 30 godina! (video)

Sputnik 22.08.2018
„Utva“ avio-industrija iz Pančeva je posle više od 30 godina samostalno napravila novi avion „Sova“, koji će će sutra imati probni let, rečeno je Tanjugu u tom preduzeću. U pitanju je jednomotorni avion, niskokrilac, namenjen za obuku… »

Novi ''ajfon'' modeli dolaze sa bržim bežičnim punjenjem

Večernje novosti 22.08.2018
Kako se bližimo kraju leta, tako glasine u vezi sa novim ''ajfon'' modelima postaju sve učestalije. Kako se bližimo kraju leta, tako glasine u vezi sa novim ''ajfon'' modelima postaju sve učestalije. Tako do nas stiže nova informacija da novi… »

Fejsbuk počeo da ocenjuje korisnike, šštiti se od lažžnih vesti

Blic 22.08.2018
Fejsbuk je počeo da ocenjuje svoje korisnike na osnovu toga koliko su sadržaji koje postavljaju na toj društvenoj mreži verodostojnosti, a ta se akcija sprovodi u sklopu borbe protiv dezinformacija, prisutnih, inače, na Fejsbuku. Fejsbuk je tokom ove… »

Redizajnirani Google Chrome početkom septembra stiže na sve platforme

B92 22.08.2018
Desktop i Android korisnici će od prve nedelje septembra moći da vide promene u dizajnu Chrome pregledača, s tim što će desktop verzija biti više izmenjena. Nova verzija će doneti dosta promena, pa će tako Chrome tabovi dobiti zaobljene ivice… »

Oko 600 naučnika iz SAD, Srbije i regiona na skupu o podacima

RTV 22.08.2018
BEOGRAD - Više od 600 naučnika i istraživača iz SAD, Srbije i regiona učestvovaće na naučnom skupu u oblasti nauke o podacima (data science) koji će biti održan od 26. do 28. avgusta u Beogradu. Na trodnevnoj radionici ''SAD-Srbija i zapadni… »

Sava Janjić: Kidišu na monaha tabloidsko-obaveštajnom mašinerijom

Radio 021 22.08.2018
Iguman Visokih Dečana, Sava Janjić, izjavio je za "Danas" da su napadi na njega dogovoreni na sednici Saveta za nacionalnu bezbednost, kako bi se pripremio teren za referendum o Kosovu i skrenula pažnja javnosti sa suštine onoga što govore ljudi koji… »

Tim iz Srbije napravio "najatraktivniji računar na svetu"

N1 Info 22.08.2018
Beogradski AXE-R tim napravio je najatraktivniji PC računar na svetu, koji je na takmičenju CMWS 2018. odlukom stručnog žirija zauzeo prvo mesto u apsolutno najtežoj kategoriji "Scrach Build", a proglašen je najboljim i glasovima publike. Pre mesec… »