Izvor: Blic/Balkan arhiva vesti 05.09.2018

Političke posledice slučaja „Pacoli“ za Srpsku: Autogol Crnatka, poen za Dodika

Blic 05.09.2018
Slučaj „Pacoli“ mogao bi da oduzme predizborne poene Savezu za pobedu, dok je Milorad Dodik ovim putem poslao jaku poruku da na terotoriju Republike Srpske ne može da uđe niko ako ona to ne dozvoljava. Na ovaj način politički analitičar Cvijetin… »

Metalne šipke, suzavac: Opšti haos u Sarajevu, sukob stotine demonstranata sa policijom, ima povređenih (video)

Blic 05.09.2018
Nekoliko stotina demobilisanih boraca koji protestuju u Sarajevu ispred zgrade Parlamenta Federacije BiH, sukobili su se danas s policijom. Do incidenta je došlo pošto su učesnici protesta blokirali glavnu saobraćajnicu u Sarajevu, a tom prilikom je… »

Muškarac pao u nesvest i udario glavom o zid, do dolaska Hitne pomoći iskrvario na smrt

Blic 05.09.2018
U sarajevskoj pekari “Grbavica 2” jutros se odigrala prava drama. Naime, jedan stariji muškarac je pao u nesvest i udario glavom o zid, nakon čega je počeo krvariti. Očevici su u panici zvali Hitnu pomoć, koja je stigla tek nakon 25 minuta, kada… »

Švarc Šiling: Novo povlačenje granica će potkopati zajedničku državu kakva je BiH

Blic 05.09.2018
U gostujućem komentaru za nemački list Welt bivši visoki predstavnik u BiH Kristijan Švarc Šiling je napisao da korektura granica po etničkom principu ima fatalne posledice po region. – Čini se da se jasan stav EU da nema povlačenja granica po… »

Ženu porodili u vozilu Hitne pomoći, na svet došla devojčica

Blic 05.09.2018
Ekipa Hitne pomoći Kantona Sarajevo danas je imala nesvakidašnju intervenciju na lokalitetu Ilidže. Naime, medicinski radnici ove ustanove uspešno su obavili porođaj u vozilu Hitne pomoći. Majka je na svet donela živu i zdravu devojčicu, te su obe… »

Komemoracija i sahrana Marijana Beneša u petak

Blic 05.09.2018
Legendarni bokser Marijan Beneš će biti sahranjen u petak na banjalučkom groblju "Sveti Marko" u 14 časova. Komemoracija je planirana u 11 sati u Velikoj sali Banskog dvora, piše Srpskinfo. Jedan od najboljih evropskih boksera svih vremena preminuo… »